Google+
Főoldal / Lejárt program / Komolyzenei koncertek Tárnokon – 2014.01.28. és 02.25.

Komolyzenei koncertek Tárnokon – 2014.01.28. és 02.25.

Komolyzenei koncertek a Művelődési Házban - jegyek már kaphatókTárnok Hír Online hírei… Már kaphatók jegyek a Művelődési Házban januárban és februárban megrendezendő komolyzenei koncertekre.

Az „Egy Hangversenyteremért” Alapítvány által rendezett kamarakoncerteken izgalmaz előadások várhatók, hisz nem mindennap hallható szóló hangszerként a marimba, illetve a hárfa. A január 28-ai koncert vendége a Duo Modarp, egy hárfa és marimba duo, tagjai Markovich Mónika & Bolgár Dániel. 

A második koncert előadója, Balázs Gergely pedig a hegedűmuzsika és az elektronikus zene határait feszegeti.  A művész 1971. december 7-én született Pécsett. 3 évesen kezdett hegedülni, édesapja irányítása mellett. Általános iskolai tanulmányait zenei tagozatú osztályokban végezte; Dombóváron, Kaposváron, Debrecenben és Szombathelyen. A Szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskola befejezése után felvételt nyert a Zeneakadémiára, ahol 1995-ben, kiváló minősítéssel szerezett diplomát. Végzettsége: hegedűművész és tanár. Részt vett az Országos Szolfézs és Népdaléneklési Versenyen, ahol első helyezett lett, és a Koncz János hegedűversenyen, ahol a harmadik díjat nyerte el. Koncertmesterként közreműködött a Capella Savaria barokk zene együttes, a Savaria Barokkzenekar és az Orfeo kamarazenekar munkájában, dolgozott a Szombathelyi Szimfonikus Zenekarnál és a Philharmonie der Nationen nemzetközi szimfónikus zenekarban. Ezenkívül számos lemezfelvételen vett részt, mint szóló játékos és mint tuttista egyaránt. Tanítási gyakorlatra a budapesti III. kerületi Aelia Sabina zeneiskolában, az üllői Harmónia zeneiskolában és magántanítványok révén tett szert. Rock, underground és jazz együttesek számára készített kompozíciókat, átírásokat, hangszereléseket. Hangszerelt vonósnégyesre, komponált vokális darabot, hegedű- brácsa duót.
Tevékenykedett a Hétrét nevű, népzenei feldolgozásokat játszó együttesben hegedűsként, és az Opus Altera progresszív rockzenei formációban basszusgitároként. Részt vett a Magyar Rádióban működő EAR zeneszerzői csoportosulás koncertjén, több más kortárszenei előadáson, valamint részese volt Faragó Béla: A fény arcai című előadásnak (hegedű, elektromos hegedű). Játszott a Big Daddy Wilson & Mississippi Grave Diggers nevű akusztikus-blues formációban, és a Free Style Chamber Orchestra jazz-zenekarban játszik, mint hegedűs. Tagja a Marfalkov-Project-nek mint szerző és hegedűs. Kisgyermekkorától foglalkoztatja a komponálás. (Népzenei feldolgozások, kisebb darabok.) Tényleges zeneszerzői tevékenységet azonban csak pár évvel ezelőtt kezdett. (zene.hu)

A jegyárak igazán barátiak. A felnőttjegy 1000 forint, a diák- és nyugdíjasjegy 500 forint és ráadásul mindkét koncertre érvényes! Jegyek a művelődési házban és a könyvtárban kaphatók.

Forrás: www.tarnokhir.hu

Érd, 2014.01.14.