Google+
Főoldal / Rovatok / Kommandósok Nagytétényben

Kommandósok Nagytétényben

Kommandósok NagytéténybenA Százhalombattai Hírtükör hírei… Nagytétényben “takarítottak” a hulladékkommandósok október 13-án. A százhalombattai civil szervezet Ledniczky Sándor önkormányzati képviselő, a Közrendvédelmi Bizottság elnöke meghívására érkezett a településre.

A Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat megkezdte a városrész feltérképezését. A nap folyamán több elkövetőre utaló nyomot is begyűjtöttek, amelyet az eljáró hatóságnak megküldenek, hogy a felelősségre vonás minél előbb megtörténhessen.

Az esemény szervezésében Bali Imre körzeti megbízott segítette a civileket, részt vett továbbá a budafoki rendőrség szolgálatában két járőr és Szathmáry-Király Ádám körzeti megbízott is.

Tápai Mónika, a civil szervezet vezetője elmondta, hogy akik illegálisan helyezik el a szemetüket közterületen, sokszor nem érzik a tettük súlyát. Pedig a hulladék fajtájától és mennyiségétől függően akár szabadságvesztéssel járó büntetés is kiszabható környezetkárosítás vétsége miatt.

Ledniczky Sándor a nap végén kifejezte határozott szándékát, hogy a zöldszervezettel együtt kíván működni, így a jövőben előre nem bejelentett időszakban többször tartanak majd a településen hasonló akciót, hogy kiszűrjék az elkövetőket, és megfékezzék a további illegális hulladéklerakást.

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2013.10.19.