Google+
Főoldal / Uncategorized / KITÖRT A KÁOSZ A BALOLDALON, EGYMÁST VÁDOLJÁK A PÁRTOK

KITÖRT A KÁOSZ A BALOLDALON, EGYMÁST VÁDOLJÁK A PÁRTOK

Csalással vádolta meg a DK Karácsony Gergelyt, mert szerintük hazug automata telefonhívásokkal akarja manipulálni az ellenzéki előválasztás eredményét – olvasható Gréczy Zsolt DK-szóvivő facebook-oldalán. A Gyurcsány vezette párt jogorvoslatért az úgynevezett Civil Választási Bizottsághoz fordult, amit egy volt szocialista jelölt vezet.

Kezd ismét kabarévá változni a balliberális oldal főpolgármesteri castingja.

Gyurcsányék tegnap közleményt adtak ki a választási csalásról, ezt és a párt szóvivőjének bejegyzését az ATV mellett több hírportál is idézte azóta. A párt vezetői azt állítják, hogy

a DK-hoz az elmúlt órákban tömegesen érkeztek állampolgári bejelentések egy félrevezető tartalmú automata hívásról.

A hívás úgy állítja be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne, ehhez pedig Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták – fogalmaz a közlemény.

A Népszava azt derítette ki, hogy a szám egy internetalapú vezetékes telefonszám és az elmúlt napokban többen panaszkodtak arra, hogy erről a számról felhívták őket, de nem szóltak bele. A DK egyik propagandaoldala ugyanakkor azt állítja, hogy a szám “MSZP-közeli”közvéleménykutatásokat készítő cég, a Publicus Intézet használta, sőt “toboroztak róla az MSZP fáklyás felvonulására is”.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában tagadta, hogy Karácsonynak és az MSZP-nek köze lenne az ügyhöz.

Karácsony Gergely (jobbra) Csőzik László érdi baloldali politikus, az MSZP-P volt országgyűlési képviselőjelöltjének társaságában

 

Ezzel párhuzamosan Karácsony Gergely a mandiner.hu portálon kért bocsánatot azoktól, akikben “félreértést szülhetett” az ominózus telefonhívás.

Időközben a Civil Választási Bizottság is meghozta a döntését: elutasította a DK beadványát.

A testületet az a Magyar György ügyvéd vezeti, aki 2018-ban az MSZP-Párbeszéd országgyűlési jelöltjeként indult a választáson…

 

(A borítóképen a 2014-es önkormányzati választás közös baloldali főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc.)