Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / KINEK VAN PROGRAMJA?

KINEK VAN PROGRAMJA?

Minden választáskor előkerül, hogy kinek van és kinek nincs programja. Egyes pártok „szakértőkkel” összeállíttatnak 80–100 oldalas közhelygyűjteményeket, azt eldugják honlapjuk valamelyik almenüjébe, utána erre hivatkoznak, ha programjukról kérdezik őket, de konkrétumokat akkor sem mondanak.

Érden is hasonló a helyzet a Fidesz–KDNP–Összefogás ellenében induló ellenzéki jelölteknél és csapatoknál. Ugyan szó sincs arról, hogy füzeteket írtak volna tele programpontokkal, viszont nyilatkozataik hemzsegnek az olyan közhelyektől, mint „Nem csak papíron szeretném képviselni a lakosság és a körzet érdekeit, hanem számonkérhető, kézzelfogható eredményekért dolgozni, amit csak közös munkával tudunk elérni.” Vagy: „Elkötelezettek vagyunk a város töretlen fejlődése mellett, amelyet nem irányíthatnak egyéni érdekek! Támogatjuk a helyi vállalkozókat és velük együtt valódi “modern várost” építünk, minden érdi polgár örömére.” Hogy milyen az a „valódi modern város”, arra természetesen nem térnek ki.

Az egyetlen csapat, amelyiknek van programja, az a Fidesz–KDNP–Összefogás csapata, és ez a program a Batthyány Program és a Modern Városok Program. Az elsőt a Fidesz alkotta meg és a Közgyűlés fogadta el, a másodikat pedig a kormány. A Batthyány Program világos és egyenes utat jelölt ki Érd számára: behozni az évtizedes elmaradást, modern szolgáltatásokat, teljes infrastruktúrát, hatásos környezetvédelmet, eredményes és mindenki számára elérhető sportéletet, kulturális létesítményeket, bevásárlási lehetőségeket, közlekedést stb. biztosítani az érdieknek. Ehhez nyújt komoly anyagi támogatást a kormányprogram is, amely forrásokból soha nem látott nagyságú pénzügyi lehetőséghez jutott városunk, így kerülhetett sor az egészségügyi ellátórendszer komplett korszerűsítésére, a bölcsődék, óvodák, iskolák megújítására és újak építésére, így vált lehetővé 100 km-nyi út aszfaltozása, így épült ki az eddig elhanyagolt Bem téren egy modern alközpont, így került a város tulajdonába a volt téglagyár területe, és így készült el Érdligeten a záportározó stb.

Lehet szépeket mondani, lehet szidni a mostani városvezetést, hogy van rajta sapka, meg nincs rajta sapka, de nem kerülhető meg az, hogy mennyi mindent tettek az elmúlt években. Ezzel szembe csak olyanokat tud állítani a balliberális oldal, hogy a Fidesz előtt is volt élet. Igen, volt, és valamikor a távoli jövőben is lesz, de a legtöbb embert a most érdekli, és ha konkrét terveket, jövőképet akar látni, akkor csakis a Fidesznél találja meg ezeket: kész terveket, folyamatban lévő építkezéseket, beadott pályázatokat, végiggondolt és megvalósítható koncepciókat.

Amit a Csőzik-féle csapat eladni próbál, az csupán közhelyes blabla.