Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / Két új mackó a Budakeszi Vadasparkban

Két új mackó a Budakeszi Vadasparkban

Két barnamedve érkezett a Budakeszi Vadasparkba. Romulus és Tibor összeszokott, játékos pároshoz méltón vette birtokába a külön az ő számukra megújított medvekifutót.

A Budakeszi Vadaspark elsődleges célja, hogy a kis- és nagykorú látogatókkal eredeti élőhelyükön ismertesse meg a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. A barnamedve ebben a célkitűzésben kiemelten fontos – és a látogatók körében hatalmas népszerűségnek örvendő – szereplőnek bizonyul, hiszen európai viszonylatban, a legnagyobb európai emlősállatként, bátran nevezhetjük őt az állatok királyának.

Vackor barnamedve rendkívül szomorú, idő előtti elpusztulása után hű partnere, Móric magára maradt. Mivel állatkerti és vadasparki viszonylatokban nem lehet csak úgy, egykönnyen „párt cserélni”, ráadásul az összeszoktatás nehéz folyamat, ami az állatok számára is veszélyes lehet, Móric visszakerült eredeti otthonába, a Budakeszi Vadasparkkal régi szakmai kapcsolatot ápoló Veresegyházi Medveotthonba, ahonnan most két újabb gyönyörű példánnyal, Romulus-szal és Tiborral bővülhetett a Budakeszi Vadaspark állománya.

– A Vadaspark részére minden egyes új állat érkezése különösen nagy öröm és kihívás! A Romulus-szal és Tiborral való ismerkedés és a látványetetések betanítása érdekes feladatot fog jelenteni minden dolgozó számára. A medvekifutót egyúttal pedig nemcsak megerősített biztonsági rendszerrel korszerűsítettük, hanem vadonatúj, törhetetlen üvegbetétek elhelyezésével tettük lehetővé, hogy a közönség akadálytalanul, szinte testközelből gyönyörködhessen a tekintélyt parancsoló csúcsragadozókban mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

(Forrás: Budakeszi Vadaspark)