Google+
Főoldal / Rovatok / Két keréken kényelmesebb

Két keréken kényelmesebb

két kerékenMegújult felületen gurulhatnak a biciklisek Százhalombattán, az Erőmű út melletti kerékpárúton a Barától Óvárosig.

A felújítást július közepén kezdte meg a Puhi-Tárnok Kft., azóta szakaszosan haladnak a Bara-hídtól, hogy minél kevesebb legyen egyszerre a felbontott terület és a többi részén addig is lehessen közlekedni. Zúzottkő és soványbeton alapra kerül az aszfalt, a tervek szerint októberben, a Kossuth Lajos utcánál ér véget a több mint bruttó 46 millió forint összköltségű burkolat-felújítás.

A vasútállomáson található kerékpártároló áthelyezéséről Rajkai Ágnes, a Műszaki Iroda vezetője elmondta, jelezték a vasútvonal felújításának előkészítését végzők felé az igényt nagyobb és biztonságosabb tároló kialakítására, a megvalósítás már rajtuk múlik.

A városból kivezető kerékpárutakkal kapcsolatban a műszaki iroda vezetője arról tájékoztatott, hogy Óvárosban, a Régészeti Park mellett, a keresztig tartozik Százhalombattához a terület, ahol murvás utat alakítottak ki és évente több alkalommal karbantartják a szakaszt. A környék régészeti védelem alatt áll, ezért nem kaphat kötött burkolatot – nyilatkozta Rajkai Ágnes. A városhatáron túli egyéb nyomvonalakkal kapcsolatban elmondta, ezek felett idegen tulajdonosok rendelkeznek, ezért Százhalombattának önmagában nincs lehetősége a megvalósításra, de ha érkezik a régió felől ilyen irányú kezdeményezés, abban a város továbbra is szívesen partner.

Forrás: Battanet.hu

Érd, 2013.08.22.