Google+
Főoldal / Rovatok / Egészség, szépség / Keressük 2013 Aranyanyuit! Tavaly érdi közönségdíjassal büszkélkedhettünk

Keressük 2013 Aranyanyuit! Tavaly érdi közönségdíjassal büszkélkedhettünk

Rácz ZsuzsaJelöljetek Ti is: 2012-ben a pedagógus kategória közönségdíját az érdi Kovács Adrienn kapta

Ebben az évben is várják a szavazatokat az Aranyanyu Díjra, amellyel az egészségügyben és oktatásban dolgozó nők munkáját ismerik el.

A Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író által 2011-ben alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat idén is hat nő veheti majd át. Az ajánlásokat pedagógus, orvos vagy egészségügyi szakdolgozó kategóriában várják a www.aranyanyu.hu honlapon október 2-ig – adták hírül közleményben hétfőn a szervezők.

Az érdeklődőknek egy személyes történetben kell bemutatniuk a jelölt orvost, pedagógust vagy egészségügyi szakdolgozót. A beérkezett jelölésekből kategóriánként négy, összesen tizenkét döntős Aranyanyut választanak ki, a jelöltekről portréfilm készül, ennek alapján internetes szavazással a közönség dönthet arról, kik kapják meg az elismerést. Emellett egy hattagú zsűri is minden kategóriában kiválaszt egy nyertest, így összesen hatan vehetik át az Aranyanyu Díjat.

A kezdeményezés célja a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsültségének növelése. Az elmúlt két évben az ország minden részéről több száz nőre csaknem ezer jelölés érkezett és az internetes szavazásokon több mint 160 ezren voksoltak a döntősökre. A kezdeményezés elindulása óta 15 pedagógus és egészségügyben dolgozó nő vehette át a díjat, köztük meseregényeket író magyartanár, daganatos betegekkel foglalkozó szakápoló, szívbetegek életkedvét visszaadó gyógytornász, árván maradt féltestvérét egyedül nevelő sebészeti asszisztens, mellrákot legyőző orvos, valamint egy diákjának jótékonysági rendezvényt szervező tanár.

A zsűrit Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Dobó Kata színésznő, Gyarmati Andrea gyermekorvos, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője alkotja.

Aranyanyu közönségdíjas az érdi Kovács Adrienn, katt ide!

Forrás: MTI

2013.09.05.

A képen Rácz Zsuzsa van, a díj kezdeményezője

Fotó: Sárosi Zoltán