Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / Jövő őszre elkészül az Érdi Technológiai és Innovációs Park

Jövő őszre elkészül az Érdi Technológiai és Innovációs Park

Technológiai és Innovációs Park épül Érden, a megvalósulást segítő pályázati forrást a napokban nyerte el a város önkormányzat – közölte T. Mészáros András polgármester. A városvezető közölte: az önkormányzathoz korábban több olyan megkeresés érkezett, amely kapcsán nyilvánvalóvá vált, hogy ki kell alakítani egy olyan gazdasági területet, ahol magas hozzáadott értékű, leginkább kutatás-fejlesztési tevékenység folytatására alkalmas feltételek biztosíthatók.

Az első fázis, azaz az Innovációs Központ megvalósítását követően létrejöhet egy, a betelepült cégekkel és felsőoktatási intézményekkel szoros együttműködésben működő Képzési Központ, mely az Innovációs Parkban felhalmozott szakmai tudás terjesztésére lesz hivatott. A Képzési Központ nemcsak a kutatók és oktatók továbbképzését, hanem a hallgatók gyakorlati képzését, a betelepült vállalkozásoknál végzett gyakorlatát is szervezi, de a városnak is jelentős hasznot jelent – húzta alá a polgármester.

A Technológiai és Innovációs Park a polgármester tájékoztatása szerint jövő őszre készülhet el a jelenlegi Gulyás tanya területén. Az Innovációs Központ szolgáltatásainak menedzsmentjét Érd Önkormányzata, míg az innovációs központ szakmai szolgáltatásait biztosító menedzsmentet Pest Megye Önkormányzata biztosítja a tervek szerint.