Google+
Főoldal / Rovatok / Kávészünet / Jön az Érdi Napok!

Jön az Érdi Napok!

Az Ocho Macho, a Kiscsillag és az Irie Maffia is koncertet ad az Érdi Napok szeptember 1-jei megnyitóján. Ingyenes koncertek, családi és gyermekprogramok, kiállítások, kísérleti színház, író-olvasótalálkozó, jazzfesztivál és szüreti mulatság várja az érdeklődőket szeptember 1-jétől 9-éig.
Délelőtt 10-től estig zajlanak a családi programok a múzeumkertben szeptember 1-jén, szombaton. Lesz zene, tánc, mese, kézműveskedés, nagyon sokféle mozgás. Bemutatkozik az újdonságnak számító ládavasút, és 3D-s vetítést, valamint interaktív barlangászbemutatót tart a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat.
Közben a főtéri fesztiválszínpadon szintén 10-kor kezdődnek a koncertek és flashmobok. Este tűzijáték és Irie Maffia koronázza meg a műsort, amit RnB/hip-hop ráadás követ a Club Spatenben.
Egyfelvonásos képzeletszínházba várják a szülőket és nagyszülőket a Parkvárosi Közösségi Házba szeptember 2-án, vasárnap. A Janikovszky-írásokból szerkesztett est háziasszonya Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő és aktivista, a Hintalovon Alapítvány alapítója. Egy vélemény a nézőktől: “Szóval ez valami felszabadító röhögés, amiből kevés van az életünkben, miközben minden más módszer hatástalannak tűnik az élet nagy kérdéseinek kezelésére.”
A Stepheni Meyer Alkonyat-sorozat egyik fordítójával, Bosnyák Viktóriával találkozhatnak az olvasók, és Hűvösvölgyi Ildikó, valamint Szabó Gyula közös előadóestje lesz látható a Csuka Zoltán Könyvtárban szeptember 5-én.
A középkori Érd mindennapi életét mutatja be az az időszaki kiállítás, amely szeptember 4-én nyílik és 2019. június 16-ig lesz látható a Magyar Földrajzi Múzeumban. A látogatók megismerhetik az egykor a településen élt emberek lakóhelyét, étkezési szokásait, a jellegzetes helyi mesterségeket, és bepillanthatnak Sárkány Ambrus érdi birtokos egykori udvarházába is. A bemutatót helytörténeti konferencia is kiegészíti szeptember 6-án, amely során a Százhalombattán élő történész, Lehoczki Zsuzsanna is előadást tart az 1876-os ősrégészeti kongresszus érdi kirándulásáról.
Negyedik alkalommal rendezik meg az Érdi Jazzfesztivált, amely szeptember 4-től 9-ig különböző helyszíneken és előadókkal várja a közönséget. László Attila zeneszerző, gitárművész Grecsó Krisztián író-költővel mutat be máshol nem hallható előadást. Fellép a Czirják Csaba Trió, a Hajdu Klára Quartet Fekete-Kovács Kornéllal, a Kiss Attila Quartet Zolberttel és a Balázs Elemér Group, az egyik legnépszerűbb hazai jazz zenekar.
Hagyományos szüreti mulatságot tartanak az ófalusi Pincesoron – felvonulással, kisbíróval, élőzenével, préseléssel, taposással, kóstolással és szüretszépe-választással – szeptember 8-án, szombaton. A napközbeni gyermekműsorokat este Időutazó Rock Band és Bohemian Betyars élő koncert, majd utcabál követi.