Google+
Főoldal / érdi közügyeink / ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN ÚJRA

ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN ÚJRA

Kertvárosban legkésőbb ősszel mindannyian szembesülünk vele, hogy több a zöldhulladék, mint az év során bármikor. Tudom, hogy sokan igénybe vették az önkormányzat által biztosított lehetőséget és igényeltek komposztáló ládát.

Ez évközben megoldás lehet, de amikor elkezd hullani a lomb, akkor érdeklődnek, hogy mikor lesz a zöldhulladék elszállítás? Amikor egyszerre, egy hónap alatt akarja a hulladékos cég elvinni mindenki háza elől a kitett zsákokat, akkor feltorlódik és nehézkes. Vannak olyan kertek, ahol viszont nem csak ősszel, hanem egész évben lenne igény arra, hogy sűrűbben legyenek a zöldjáratok. Ha nem csak Érdet nézzük, hanem az egész környező települések összességét, akkor láthatjuk, hogy százezer ember lakóhelyéről már annyi zöldhulladék összegyűl, hogy helye lenne egy nagy komposztáló telepnek! A Városfejlesztési Bizottságban, amelynek az elmúlt öt évben tagja voltam, szó volt róla, hogy a határban van egy telephely, amelyet bővítve alkalmas lenne egy nagyobb komposztálótelep létrehozásra. Sikerült is a bővítéshez szükséges területeket megvásárolni, így legalább ez rendben van. Úgy tudom, hogy a város sikerrel pályázott és a berendezések is meglesznek hamarosan, amelyek a komposzt telep működtetéséhez kellenek. Kell még egy kis idő, de bízom benne, hogy a következő években be tud indulni az a rendszer amely legalább havonta egyszer, de ha lehet akkor még sűrűbben összegyűjti a kitett zöld hulladékot.

A komposztáló telep terméke pedig jó minőségű tápanyag lesz, amit kertjeinkben fel tudunk használni. Hogy a fű még szebb legyen, növényeinket tápláljuk! Ezáltal a kertvárosunk csinosítgatása folytatódjon!

 

Józsa Csaba László

7. választókerület