Google+
Főoldal / Rovatok / Indul a közlekedésfejlesztés Tárnokon

Indul a közlekedésfejlesztés Tárnokon

Indul a közlekedésfejlesztésA Tárnokhír Online hírei… A csatornázás befejezése után számos úttal, vízelvezetéssel, közlekedéssel kapcsolatos fejlesztés előtt nyílt meg az út Tárnokon. Ennek részeként a Polgármesteri Hivatal ajánlatokat vár a közlekedésfejlesztési koncepció kidolgozására.

Szolnoki Gábor, polgármester: „Ahogy arról már hírt adtunk a Tárnokhír hasábjain, illetve az Tárnokhír online oldalon, az Otthon Tárnokon Választási Szövetség (OTVSZ) azt vallja, most, hogy a földben ott van minden lényeges közmű, indulhatnak a föld feletti munkálatok. A következő fejlesztési programunk a teljes belterületi úthálózat szilárd útburkolattal történő ellátása és a felszíni csapadékelvezető árokrendszer korszerűsítése, helyenkénti új árok kiépítése Voltak utcák, amelyekre készen voltak az út és a hozzá kapcsolódó vízelvezető árok tervei, ott várhatóan a közeljövőben már aszfaltozhatnak is. Emellett ütemezetten elkezdődött a további tervezés is. Sőt, a csatornázásban partner települések, vagyis Érd, Diósd és Tárnok összefogott abban, hogy pályázati forrást találjunk a belterületi utak szilárd burkolattal való ellátására. Mindezekhez szorosan kapcsolódik az a törekvésünk, hogy a település közlekedésfejlesztési koncepcióját is kidolgozzuk.”

Egy ilyen koncepció arról szól, hol érdemes egyirányú utcákat kinevezni, hol, merre menjen a forgalom. Ha lezárásra kerülne egy útszakasz, mi lesz a „menekülőút”, hol kellene új utcákat kijelölni, parkolókat, gyalogátkelőhelyeket létesíteni, hidat építeni stb. Ennek megtervezése komoly szakmai feladat, így a közlekedésfejlesztési koncepció tervének elkészítésére a Polgármesteri Hivatal szakmai pályázatot hirdetett.

Forrás: www.tarnokhir.hu

Érd, 2014.06.12.