Google+
Főoldal / Rovatok / Kávészünet / Idén is “főállású angyalok” kerestetnek

Idén is “főállású angyalok” kerestetnek

Idén is főállású angyalok kerestetnekIdén is meghirdették a Főállású Angyal Programot, amelynek nyertesei egy éven át versenyképes fizetésért dolgozhatnak egy általuk fontosnak ítélt társadalmi ügyért. A jelentkezéseket május 26-ig várják.

A Vodafone Magyarország Alapítvány idén is olyan pályázatokat vár elsősorban, amelyek a mobiltechnológia segítségével keresnek megoldást valamely társadalmi problémára. A pályázat nyertesei 2014 őszétől egy éven át dolgozhatnak együtt  egy általuk megválasztott civil szervezettel – közölte a vállalat hétfőn.

A pályázatok beadási határidejét követően, május 26-tól június 6-ig várják a jelöltekre leadott szavazatokat a Facebookon, és az elődöntőbe jutott 20 jelölt közül a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriuma, valamint a külső szakértőkből álló szakmai zsűri állásinterjúkon választja ki a három nyertest.

A jelenlegi Főállású Angyalok közös célja, hogy színesítsék az oktatást, jelentős lépést téve a társadalmi esélyegyenlőség megteremtése felé. Lipcseiné Takács Nóra a Falusi Porta Tanoda hálózat létrehozásával kívánja népszerűsíteni a hagyományos, fenntartható gazdálkodási módokat. Weisz Fanni a jelnyelv és oktatása népszerűsítésén, a siketek számára egyenlő esélyek megteremtésén dolgozik, míg Lencse Máté fő célja a mélyszegénységben élő gyermekek segítése egy online tanulástámogató, kompetenciafejlesztő módszer kifejlesztésével.

A Főállású Angyal Programot 2008-ban indította a mobilkommunikációs cég, a támogatott kezdeményezések között a hátrányos helyzetűek digitális felzárkóztatása, a Természetvédelmi Világalap (WWF) klímavédelmi programjában való részvétel és közösségi kertek létrehozása is szerepelt.

Forrás: MTI

Érd, 2014.05.09.