Google+
Főoldal / érdi közügyeink / HÚSZHARMINC – A MI IRÁNYÍTÓSZÁMUNK

HÚSZHARMINC – A MI IRÁNYÍTÓSZÁMUNK

Az érdi kerékpárosoknak minden évben, akár több alkalommal is van lehetőségük együtt tekerni, de vajon a futóknak milyen lehetőségeik vannak? Sokszor járok Parkvárosban az erdős területeken, illetve a Duna-parton a gát környékén.

Számtalan sportolóval találkozok, akik valamilyen mozgást végeznek. Néhányan csak sétálnak, vagy gyors gyalogolnak és nagyon sokan futnak.  Öröm nézni ahogy egyesek most ismerkednek a rendszeres mozgással, míg mások talán már a sokadik 10 kilométerüket futják aznap. Lehet találkozni gyerekekkel, fiatalokkal, középkorúakkal és idősekkel is. Ahogy néztem a sok sportolót, merült fel bennem a gondolat, hogy az ÉRD Körbe kerékpáros rendezvény mellett, milyen jó lenne egyszer Érdet körbe sétálni, vagy futni. Néhányan évek óta teszik ezt a januári-februári hideg napokon egy nemzetközi kezdeményezésre, de jó lenne egy tavaszi-nyári rendezvény is!

Elkezdtem foglalkozni az ötlettel és felvázolni a megoldást. Ennek eredményét, 2020 tavaszán szeretném kibontani és megrendezni az I. Érdi Félmaratont. A gyakorlottaknak a félmaratont, azoknak akik csak most ismerkednek a futással, a 10 kilométeres távot ajánlanám. Gondolva a családokra és a legkisebbekre is még két táv szerepelne a rendezvényen: 203,0 méter és 2,030 kilométer. Hiszem, hogy remek kezdete lehetne egy újabb közösségi élménynek, mivel mindenki megtalálhatja benne a számára legkedvezőbb kihívást jelentő távot. Gondolva a kisérőkre, szurkolókra, rengeteg egyéb program is színesítené a versenyt.

Azért, hogy még teljesebb legyen a paletta, gondoljunk arra is, aki három sportot is űz! Ha beválik az ötlet, később talán sor kerülhetne egy érdi triatlon rendezvényre is az érdi Városligetből kiindulva!

 

Zólyomi Ádám

10. választókerület