Google+
Főoldal / Rovatok / Hónap végéig lehet pályázni Battán

Hónap végéig lehet pályázni Battán

Hónap végéig lehet pályázniA Százhalombattai Hírtükör Online hírei… Május 30-ig lehet pályázni a családi házak energiatakarékos felújítására Százhalombattán.

Százhalombatta önkormányzata hosszú ideje támogatja a lakosság energiatakarékosságot célzó beruházásait a lakásállomány értékének megőrzése, valamint a takarékos, környezetbarát energiafelhasználás ösztönzése érdekében.

A megelőző évekhez hasonlóan, idén is 20 millió forintot különítettek el a családi házak korszerűsítésére, amelyet a pályázat nyertesei vissza nem térítendő támogatásként használhatnak fel.

Támogatásra azok a magánszemélyek esélyesek, akik házukra 2000. december 31. előtti használatbavételi engedéllyel rendelkeznek, nincs lejárt tartozásuk az önkormányzatnál, illetve hitelt érdemlően bizonyítani tudják a felújításhoz szükséges önerő meglétét.

A támogatás összege a tervezett felújítási költség fele, de legfeljebb 350 ezer forint. Pályázni homlokzat- és födémszigetelésre, tetőcserére, fűtéskorszerűsítésre, külső nyílászárócserére, valamint megújuló energiaforrások használatára irányuló rendszerek beépítésére lehet. Már megkezdett korszerűsítéshez nem lehet támogatást igényelni.

A pályázatokat a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság bírálja el a beérkezési sorrendet is figyelembe véve. Az előírt mellékletek, igazolások, nyilatkozatok utólagos pótlására nincs lehetőség. A nyerteseknek november 30-ig kell elszámolniuk a támogatással.

Részletes pályázati kiírás a Hírtükör Online-on, tájékoztatás ad Glied-Máté László műszaki munkatárs a Polgármesteri Hivatalban, az 542-220-as számon.

Forrás: hirtukor.hu

Érd, 2014.05.14.