Google+
Főoldal / Rovatok / A Helyi Választási Iroda vezetőjének közleménye

A Helyi Választási Iroda vezetőjének közleménye

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 77. § (1) bekezdése alapján a szavazókörök számát, sorszámát és területi beosztását, valamint a szavazóhelyiségek címét a helyi választási iroda vezetője határozattal állapítja meg úgy, hogy egy szavazókörre mintegy hatszáz, legfeljebb ezerötszáz választópolgár jusson, de minden településen legyen legalább egy szavazókör. A határozatot a helyben szokásos módon 15 napra közzé kell tenni.

A Ve. 351. § (1) bekezdése előírja, hogy a szavazóköröket első alkalommal 2013. július 31-ig kell kialakítani.

A Ve. 79. § (1) bekezdése szerint a szavazókörök kialakítását érintő változásokat a helyi választási iroda vezetője folyamatosan figyelemmel kíséri, és szükség esetén módosítja a szavazóköri beosztást. Tekintettel arra, hogy a 16. számú szavazókör területén az önkormányzati fenntartású Meseház tagóvoda használatbavételi engedélye jogerőre emelkedett, a szavazóhelyiséget az akadálymentes, új építményben jelöltem ki.

A határozatot a helyben szokásos módon 15 napra közzé kell tenni.

A 4/2014. (VII. 21.) határozat és melléklete (utcajegyzék) Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hirdetőtábláján, valamint az Önkormányzat hivatalos honlapján (www.erd.hu) került közzétételre 2014. július 22. napján, 2014. augusztus 5-ig.

Érd, 2014. július 21.

Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet

HVI vezető

A kép forrása: flickr