Google+
Főoldal / Rovatok / Ez + az / Hat és fél órán át villamosozott a halott János bácsi Budán

Hat és fél órán át villamosozott a halott János bácsi Budán

Szabó János egy fél napot utazott holtan anélkül, hogy bárki észrevette volna.

Borsnak az özvegy mondta el, hogy múlt szerdán 73 éves férje munkába indult, frissen borotváltan, rendesen felöltözve. Az érdi nyugdíjas a Szerencsejáték Zrt.-nél dolgozott, naponta vonattal jött fel Budapestre. A vonat háromnegyed hét körül ért be a Déli pályaudvarra, felült a 17-es villamosra, és két percen belül már meg is halhatott, mert két megállóval később nem szállt le.

A villamosvezetőnek csak fél kettő körül szóltak, hogy valaki rosszul lehet, vagy nem is él, mert nagyon sápadt. A vezető akkor hívta a mentőket. Az özvegy számára a legmegdöbbentőbb, hogy a veze­tő a végállomáson átmegy a szerelvényen átülni a másik fülkébe, de nem vette észre a férjét, aki a boncolás szerint szívelégtelensége és akut légzési probléma miatt halt meg.

BKV a lap kérdésére közölte, február 7-én csak 13.35-kor a Margit híd budai hídfőjénél jelezte a megállóban egy utas, hogy valaki meghalhatott. A vezető akkor intézkedett. A végállomáson a leszállás egyidejűleg kezdődik a felszállással, ilyenkor nincs mindig lehetősége, hogy egy esetleg alvó utast felébresszen.