Google+
Főoldal / Lejárt program / HA DEDE – BABASZÍNHÁZ 2014.02.20.

HA DEDE – BABASZÍNHÁZ 2014.02.20.

Szepes Gyula Művelődési Központ programja…

HA DEDE – BABASZÍNHÁZ – 2014.02.20.-án 10 órakor zenés tárgyjáték 1-3 éves korú gyermekeknek a Kabóca Bábszínház előadásában.

Belépő: 800 Ft.

Új programot indított a művelődési központ babáknak és szüleiknek, Babaszínház címmel.

Különösnek tarthatnánk, és azt gondolhatnánk, a kicsi babák még nem értik a színházat, miért vinnénk hát őket színházi programra. Nos, úgy tartják, hogy sokáig maguk a színházi szakemberek is ellenezték az öt év alatti babák jelenlétét egy-egy előadáson. A norvég színházak csecsemőszínházi előadásaikkal azonban rácáfoltak a hárító érvekre. Az ő előadásaikon boldog mamák és babák mosolyogtak. S ahogy a zene megszerettetését vagy úszás tudományának az elsajátítását sem lehet elég korán kezdeni, így van ez a színházi élménnyel is. Hogyan fedezi fel a gyermek a világot? Természetesen a szüleivel, akik minél több élménnyel és impulzussal szeretnék őt ellátni. Hogyan nézzük mi szülők a színházi előadásokat, ha a gyermekünkkel vagyunk, természetesen az ő szemükön keresztül, azaz együtt fedezzük fel a világot, a benne lévő sok-sok formát, színt és illatot. A babaszínházi programokat szervező színházak sok-sok boldog és a színházi előadáson magát komfortosan érző babát és szülőt látnak. Magyarországon Novák János a Kolibri Színház igazgatója honosította meg, a csecsemőszínházi előadásokat.

Az esztétikai élmény, annak közös megélése, majd az otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíti talán a leghatékonyabban az érzelmi és értelmi fejlődést.

Éppen ezért bízunk abban, hogy a babaszínház nem különlegesség lesz, hanem rendszeres lehetőséget jelent a családok életében a közös élmény megélésére. Várunk tehát, sok babát és szülőt a Szepes Gyula Művelődési Központba a BABASZÍNHÁZ előadására, február 20-án, csütörtökön 10 órára. És lássuk, mi történik akkor, ha egy kocka gömbökkel találkozik, ismerik-e egymást?

A kép forrása: flickr