Google+
Főoldal / érdi közügyeink / GYALOGOSAN IS BIZTONSÁGBAN A FŐÚTVONALAKON!

GYALOGOSAN IS BIZTONSÁGBAN A FŐÚTVONALAKON!

Az elmúlt időszakban sokan megkerestek az Ürmös utcával kapcsolatban. Elmondták, hogy nagyon örülnek az aszfaltozásnak, de nagy szükség lenne a járda megépítésére is. Ebben teljes mértékben egyetértek! Nagyon sajnáltam, hogy olyan pénzügyi forrásból épült az út, amely nem tette lehetővé, hogy az úttal együtt a járdát is meg lehessen építeni.

Az önkormányzat korábban már elkészítette a város teljes egészére kiterjedő Útfejlesztési Koncepciót, amely mentén történik a közlekedési hálózat fejlesztése. Az utak mellett a járdák, gyalogos-átkelőhelyek és csomópontok építése is program részét képezik.

A Pénzügyi Bizottság tagjaként örömmel támogattam 2018 decemberében, hogy biztosítsunk az önkormányzat saját forrásaiból pénzt arra, hogy elkezdődjön az említett Ürmös utcában is a járda építése. Ez egészen a Diófa utca – Cseresznyefa utca – Eperfa utcáig megoldja majd a biztonságos gyalogos közlekedést.

A munkálatok jelenleg a tervezési fázisban vannak, és folynak az egyeztetések a pontos nyomvonalról. Hamarosan a tervek elkészülését követően megszerezzük az építési engedélyt és megkezdődhet a közbeszerzés kiírása. Remélem, hogy a közbeszerzés első köre már sikeres lesz és mihamarabb elkezdődhet az érdemi kivitelezési munka.

Van még ezen felül is tennivaló a városban, de azt gondolom, hogy lépésről lépésre haladva eljuthatunk a kívánt célig. Építsük tovább együtt Érdet!

Zólyomi Ádám

10. választókerület