Google+
Főoldal / Rovatok / Futabatta hetedszer

Futabatta hetedszer

A Százhalombattai Hírtükör Online hírei… A mesebeli hetedik Futabatta szezon is sikerrel zárult május 21-én, a kihívás napján. A 2013/2014-es évad utolsó fordulója minden eddiginél látványosabb és izgalmasabb programokat tartogatott a százhalombattaiak számára.

A szervezők már korán reggel felállították a street soccer és a bossaball pályákat, amelyek rendkívül látványosnak bizonyultak. A bossaballt egy felfújható ugráló pályán játsszák, hasonló, mint a röplabda, de magában foglalja a futball és a capuera elemeit is. A három sport egyvelege, valamint a copacabana hangulatú zene teszi látványossá és élvezhetővé a bosaballt, amelyet reggeltől kora délutánig több százan próbáltak ki a főtéren.

A bosaball mellett lehetett zumbázni és jumpingolni is. Utóbbi szintén úttörő sportág. A résztvevők egy körülbelül egy méteres trambulinon végeztek aerobic gyakorlatokat. Mivel a feladatok egyszerűbben és bonyolultabban is végezhetők, a trambulin pedig kíméli az ízületeket, ezt is rengetegen kipróbálhatták.

Futabatta hetedszer

Délutánra zsúfolásig megtelt a főtér. A futást ezúttal is bemelegítés előzte meg Pléli Diána irányításával, bár a 30 fokos hőségben erre nem mindenki szánta el magát. A mintegy 2500 fős mezőnyt most is Vezér Mihály polgármester indította el, aki megköszönte a battaiaknak, hogy hetedik éve kitartanak a tömegsport-rendezvény mellett, amely évről évre népesebb.

A célba érőket ezúttal is gyümölccsel jutalmazták a szervezők. Akik az előző hat alaklommal részt vettek a Futabattán, strandbelépőt is kaptak a nyárra.

A korábbi évek kézzel írott nevezési lapjait ebben a szezonban vonalkódos kártyák váltották fel, amely maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a regisztráció így sokkal gyorsabb és pontosabb. A létszámarányosan legaktívabb nyugdíjas klub, óvoda és iskola, ezúttal az OMNYE, a Szivárvány Óvoda és a Kőrösi iskola idén is értékes nyereményeket kapott. A főnyereményként kisorsolt nyaralás Csott Bencének jutott. A Futabatta nyolcadik évada októberben kezdődik.

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.06.03.