Google+
Főoldal / Rovatok / Fogadj örökbe egy tárnoki közterületet!

Fogadj örökbe egy tárnoki közterületet!

Fogadj örökbe egy közterületet!Célunk, hogy összefogással minél több virágos közterület létesüljön. Július 31-ig lehet jelentkezni a programra és 2015. októberéig kell az örökbefogadott területet gondozni.

Tárnok Nagyközség Önkormányzata is évről évre növeli a virágos közterületek számát. Településünkön a környezetre érzékenyebb lakók, civil szervezetek már évek óta önszorgalomból gondoznak egy-egy területet, melyet ezért részben sajátjuknak is éreznek. Ezt a nemes hagyományt felkarolva hirdeti meg az önkormányzat „Fogadj örökbe egy közterületet!” programot 2014-2015. évre.

A programra azon civil szervezetek, civil önszerveződések jelentkezését várjuk, akik vállalják az általuk megjelölt közterület folyamatosan gondozását legalább 1 évig, 2015. októberéig. A program alapján az önkormányzattól közterületenként átlagosan 50 db virágpalánta igényelhető, melyek beültetése és gondozása a programra jelentkezők feladata. A növényeket a felvállalt közterületekre kell kiültetni. A növények kiválasztását és pontos darabszámát a Tárnoki Köz-ért Kft. illetékes szakemberével helyszíni szemlén egyeztethetik a jelentkezők. Az előzetes egyeztetés után egy évben kétszer kerülhet sor a növények beszerzésére.
A növényeket előre egyeztetett időpontban kiszállítjuk az örökbefogadók részére.

Az örökbefogadható közterületek, parkok: 

  • Tárnoki buszforduló (Fő u.)
  • Tárnoki Vasútállomás
  • Egészségház előtti park (Rákóczi út 83.)
  • Kegyeleti park Fő u.
  • Fő u. katolikus templom előtti park
  • Polgármesteri Hivatal előtti közterület
  • Dózsa Gy. úti óvoda előtti közterület
  • Halász u. egyházi temető – önkormányzati temető előtti közterület 

Emellett természetesen lehetőség van más közterület gondozására is.

Július 31-ig lehet jelentkezni a programra, de később is örömmel fogadunk közérdekű terveket, ötleteket. A jelentkezési lapok átvehetők a Polgármesteri Hivatal portáján.  A kitöltött lapok leadhatók  a Polgármesteri Hivatal portáján, postai úton eljuttathatóak a Polgármesteri Hivatal Titkárságára.

Forrás: www.tarnokhir.hu

Érd, 2014.03.07.