Google+
Főoldal / érdi közügyeink / A FELSŐVÖLGYI ÉS FOLYONDÁR UTCÁK KÖZÖTTI VÍZELVEZETÉS ÉS ÚTÉPÍTÉS

A FELSŐVÖLGYI ÉS FOLYONDÁR UTCÁK KÖZÖTTI VÍZELVEZETÉS ÉS ÚTÉPÍTÉS

Nem csak az elmúlt időszakban történt bejárásaim során, hanem a lakók megkeresése alapján is elmondható, hogy az egyik kulcskérdés Parkváros keleti részén a Folyondár és Felsővölgyi utcák közötti vízelvezetés megoldása. Fontos, hogy a csapadékvíz-elvezetést nem lehet a legmagasabb ponton kezdeni, hanem az alsóbb területeken kell előbb megkezdeni a munkákat. Az idei évben elértek a munkákkal a Felsővölgyi és Alsóvölgyi szakaszokon a főgyűjtő vízelvezető rendszerrel, mely a későbbiekben biztosítani fogja a felsőbb területekről származó csapadék elvezetését, a Fürdő utcán és Orgona utcán keresztül egészen a Papi Földekig. Bővítésre kerültek a folyókák, melyek így sokkal több vizet tudnak elvezetni.

Jó hír az is, hogy az önkormányzat a korábbi ígéreteknek megfelelően elkészíttette a terveket és megszerezte idei év elején a vízjogi engedélyeket. Ez a következő utcákat érinti: Fűzfa utca, Fügefa utca, Folyondár utca és a keresztező utcák: Jávorfa utcától a Málna utcáig.

Még jobb hír, hogy nem csak a csapadékvíz-elvezetés tervei készültek el és kaptak engedélyt, hanem egyben az útépítésre is megvan az engedély. Ezen a részen ugyanis a kettőt együtt kell építeni. Még egy nagy feladat van ezzel kapcsolatban: az egész területre vetítve az építési költség milliárdos nagyságrendű. Ezt a pénzt a Kormánytól lehet megszerezni, ha olyan vezetése lesz Érdnek, amely továbbra is szót ért a kormányzattal. Jól látható, hogy a Felsővölgyi úton hamarosan készen lesz a befogadó, következhetnek a fölötte levő utcák.

Bízom benne, hogy októbertől képviselőként dolgozhatom azon, hogy meglegyen a pénzügyi forrása és meg is épüljön ennek a városrésznek is a csapadékvíz elvezető rendszere, és megépüljenek az útjai!

 

Zólyomi Ádám

10. választókerület