Google+
Főoldal / Rovatok / Ez + az / Évértékelő küldöttgyűlését tartott a Pest Megyei Polgárőr Szövetség

Évértékelő küldöttgyűlését tartott a Pest Megyei Polgárőr Szövetség

évértékelőA Százhalombattai Hírtükör Online hírei…A rendőrség stratégiai partnernek tekinti a polgárőrséget

Második alkalommal tartotta Százhalombattán évértékelő küldöttgyűlését a Pest Megyei Polgárőr Szövetség május 24-én, a Szekeres József Rendezvényközpontban. A rendezvényre 187 településről 210 küldött, vendég és kitüntetett érkezett.

Az eseményen részt vett Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, Pintér Lajos, az Érdi Rendőrkapitányság vezetője, Tucsányi István, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi és határrendészeti osztályvezetője, Galuska-Tomsits László, Budaörs, dr. Csipler Norbert Szigetszentmiklós rendőrkapitánya, valamint Pásztor József, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese is.

évértékelő2A rendezvényt Sinka László, alpolgármester nyitotta meg, aki elmondta: “Százhalombattán fontos szerepe van az idén 20 éves fennállását ünneplő városi polgárőrségnek. Hála mindennapos tevékenységüknek és hatékony együttműködésüknek a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, valamint a közterület-felügyelettel, a városlakók nyugodtan, biztonságban élhetik mindennapjaikat.” Az alpolgármester az egész város nevében megköszönte a polgárőrök munkáját, egyúttal biztosította a szervezetet az önkormányzat mindenkori széles körű támogatásáról.

Pintér Lajos, az Érdi Rendőrkapitányság vezetője szerint a polgárőrök munkája nélkülözhetetlen, tevékenységük színvonala mind országos, mind pedig megyei szinten kiemelkedő, és technikai felszereltségük felveszi a versenyt a rendőrségével. Külön hangsúlyozta, hogy a rendőrség stratégiai partnernek tekinti szervezetüket, és kiemelten fontosnak, kötelességnek tartja a szövetséggel való együttműködést.

Dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke hangsúlyozta, a polgárőrség ma már szerves része a magyarországi és a megyei települések életének, a lakosság nemcsak elfogadta és megszokta, hanem kifejezetten igényli a munkájukat. A polgárőrök már földön, vízen, levegőben is jelen vannak, és önkéntes szolgálatot teljesítenek, legyen szó akár a közbiztonságról, rendkívüli hóhelyzetről, árvízről vagy rendezvények biztosításáról.

A 2013-as évet értékelő küldöttgyűlés szomorú megemlékezéssel vette kezdetét. A résztvevők egy perces néma csenddel tisztelegtek a néhány nappal azelőtt elhunyt Gangl András, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség Elnökségének tagja emléke előtt.

A szakmai programon beszámolók hangzottak el a 2013-as év eredményeiről, ismertették a gazdasági jelentéseket, megvitatták a 2014. évi költségvetést és bejelentették az Országos Polgárőr Szövetség, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség által kötött új, sportesemények polgárőri biztosítására szóló szerződését is. A program végén elismerések átadására is sor került. A 2013.év Pest Megyei Polgárőr Egyesülete címet Szigetszentmiklós városi polgárőrségének, az év Pest Megyei Polgárőr kitüntetését pedig Kiss János, ceglédi polgárőrnek adományozták.

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.06.03.

évértékelő3