Google+
Főoldal / Rovatok / EU Élelmiszersegély Program Tárnokon – 3. forduló

EU Élelmiszersegély Program Tárnokon – 3. forduló

EU Élelmiszersegély Program Tárnokon – 3. fordulóTárnok Nagyközség Önkormányzatának sikeres pályázata alapján, az EU Élelmiszersegély Program 3. fordulójának keretében a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreműködésével, élelmiszert osztanak szét Művelődési Házban. 

„A pályázat kiírójának szándéka szerint az alacsony jövedelműek, köztük kisnyugdíjasok, nagycsaládosok családok részesülhettek az adományban kisnyugdíjasok – mondta el a tarnokhir.hu kérdésére Hegedűs Márta az Oktatási, Egészségügyi, Szociális és Közművelődési Bizottság elnöke. A pályázat feltétele volt, hogy a létminimum közelében élők jussanak adományhoz. A feltételek alapján 650 fő részére tudunk tartós élelmiszert szétosztani.”

Az első nap délelőtt nagy volt a roham, de Hegedűs Márta és Zombori Ferenc képviselők, a szociális bizottság tagjai, illetve a családsegítő szolgálat munkatársai nagy gyakorlattal adták ki a rászoruló személyeknek, családoknak a lisztet, cukrot, tejet, száraztésztát és konzerv kukoricát.

„Idén a munka oroszlánrészét a tárnoki Szociális és Védőnői Szolgálat munkatársai végezték, és végzik még tovább is – hangsúlyozza a bizottsági elnök – hisz ma és holnap itt, a Művelődési Házban osztjuk ki a segélycsomagokat, ami pedig megmarad, ők fogják eljuttatni a jogosultaknak és ők készítik el a végső elszámolásokat, jelentéseket is. A jelentéseknek például arra is ki kell ez esetben terjedniük, hogy a száraztészta csomagolása nem volt megfelelő, a zacskók már a dobozban kihasadtak.”

Forrás: www.tarnokhir.hu

Érd, 2014.03.04.