Google+
Főoldal / Rovatok / Ez + az / Étkezőkocsikat állít forgalomba július elsejétől a MÁV-Start a balatoni vonalakon

Étkezőkocsikat állít forgalomba július elsejétől a MÁV-Start a balatoni vonalakon

Étkezőkocsikat is forgalomba állít néhány balatoni járatán a MÁV-Start Zrt. július elsejétől.

vonat

A MÁV-Start hétfőn közölte, hogy július elsejétől a MÁV-Start Zrt. az étkezőkocsi-szolgáltatást a déli parton a Budapest-Déli pályaudvarról 7 óra 30 perckor és 11 óra 30 perckor Nagykanizsára, a 21 óra 05 perckor Keszthelyre induló vonatokon biztosítja.

Visszafelé a Nagykanizsáról 14 óra 50 perckor és 16 óra 50 perckor a Déli pályaudvarra, Keszthelyről 5 óra 23-kor a Déli pályaudvarra induló vonatokon lesz étkezőkocsi.

Az északi parton naponta a Déli pályaudvarról Tapolcára 7 óra 35 perckor induló, valamint naponta a Tapolcáról 16 óra 53 perckor induló vonatokon működik majd étkezőkocsi is – közölte a MÁV-Start.

Hozzátették: ezen felül a Nohab-mozdony vontatta szerelvényeken étkezőkocsikat állítanak forgalomba július 12. és augusztus 31. között hétvégenként, és augusztus 20-án a Déli pályaudvarról Tapolcára 9 óra 35-kor, visszafelé pedig Tapolcáról 15 óra 40 perckor induló járatokon.

A vasúttársaság korábban arról tájékoztatott, hogy a MÁV-Start Zrt. ismét a saját kezébe vette a fedélzeti utasellátó szolgáltatást, június 1-jétől maga üzemelteti a nemzetközi járatain az étkezőkocsikat, július 1-jétől pedig már egyes balatoni vonatokon is újraindítják a szolgáltatást.

A MÁV maga végzi az étkezőkocsik karbantartását, valamint a beszerzési, raktározási, logisztikai tevékenységet is – derült ki a közleményből.

A MÁV tájékoztatott arról is, hogy július 1-jével a Balaton északi és déli partján kísérleti jelleggel indulnak olyan vonatok, amelyeken szintén lesz utasellátó szolgáltatás.

A belföldi szakaszokon is igénybe vehető szolgáltatást régebben külső vállalkozó végezte. A szerződés lejártával döntött úgy a vállalat, hogy saját üzemeltetésébe veszi az étkezőkocsikat, megújítja az ételkínálatot, kedvezőbb árakat kínál. Reményeik szerint nyereséges lehet az új szolgáltatás.

Forrás: MTI

Érd, 2014.06.30.