Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / Érd családbarát város, kedvezmény az Izgilandbe

Érd családbarát város, kedvezmény az Izgilandbe

Tavasszal átadják a Fácán közi óvodát, amelyet az önkormányzat a régi óvoda mellé épített a Pintyőke utca sarkán, de a parkvárosi óvoda is nagyon jól áll, már a szigetelést rakják a szakemberek tájékoztatott Dr. Bács István alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján. A városvezető arról is beszámolt, hogy jövőre három új játszóteret is átadnak Érden. 

A Kincses Óvoda Fácán tagóvodájának új épületben 5 db 60m2-es csoportszoba kerül kialakításra. A csoportokat önálló egységként kezelik, valamennyi egy csoportszobából, mosdóból és öltözőből áll majd. Az egyes csoportok az öltözőn keresztül saját kertkapcsolattal rendelkeznek majd, és az épületrészek által közrefogott védett teraszokra nyílnak. Kialakításra kerül továbbá egy olyan összenyitható, többfunkciós tér, mely módot ad közösségi rendezvények megtartására. Az óvoda valamennyi funkciója akadálymentesen elérhetővé válik. – A Fácán óvoda készültségi szintje 90 százalékos, terveink szerint áprilisban adjuk át. Januárban a teljes új bútorzat beszerzésre kerül, valamint még a vállalkozónak ki kell építenie az udvar közvilágítását – mondta az alpolgármester.

btyDr. Bács István alpolgármester arról is tájékoztatást adott, hogy már szigetelik  a Búvár és a Burkoló utca között épülő óvodát, aminek Erdőszéle Óvoda lesz a neve. Az alpolgármester kihangsúlyozta, hogy az intézmény most; a legkorszerűbb feltételek szerint négy csoportnak épül, de a későbbiekben a demográfiai változások miatt bármikor bővíthető lesz, újabb négy csoportnak.

Hamarosan felújítják a a Kisfenyves Óvodát, ahol energetikai korszerűsítések, nyílászáró csere, hőszigetelés és tetőcsere valósul meg, de a Tündérkert és a Tállya utcai óvoda is kap 40-40 millió forint fejlesztési támogatást, amit energetikai korszerűsítésre fordítanak – zárta szavait Bács István.

– Érd családbarát város, kezdve a kört a babaprogrammal és bezárva az ifjúsági önkormányzattal. Arra törekszünk, hogy az itt élő fiatalok és gyermekeik megtalálják számításaikat az otthonukban – húzta alá az alpolgármester.

***

Újabb egy évre szóló együttműködési megállapodást írt alá szerdán délelőtt az érdi önkormányzat és a törökbálinti Izgiland játszóház, aminek értelmében az érdi családok 2017-ben is 10 százalék kedvezménnyel vehetik igénybe az Izgiland élményvárost. 

Dr. Bács István alpolgármester elmondta, hogy harmadik éve köt a vállalkozás és a város együttműködési megállapodást, s a kedvezmény valós, hiszen ő maga is tapasztalta, amikor a gyermekeivel ellátogatott az Izgilandbe, hogy a kasszánál nagy betűk jelzik, hogy az érdieknek kedvezmény jár.

Bán Gábor a játszóház tulajdonosa elmondta, hogy statisztikáik szerint évente több száz érdi család jár hozzájuk, akiknek a többsége tud a kedvezményről anélkül, hogy arra külön felhívnánk a figyelmet. – Az Izgiland számos egyedi, különleges játékkal nyújt önfeledt kikapcsolódást az egész családnak, de fontos megemlíteni, hogy a kicsik és a nagyok egymást nem zavarva élvezhetik a játszóház lehetőségeit.

Dr. Bács István az együttműködési megállapodás aláírását követően elmondta, hogy Érd törekszik arra, hogy az itt élő kisgyerekes családok érezzék, hogy a város támogatja őket, ezen gondolat jegyében született döntés arról, hogy meghosszabbítsák a szerződést a szomszédban található játszóházzal.