Google+
Főoldal / érdi közügyeink / Érd Családbarát Önkormányzat díjat kapott

Érd Családbarát Önkormányzat díjat kapott

Újabb elismerés városunknak: Érd elnyerte a Nagycsaládosok Országos Egyesülete által adományozott Családbarát Önkormányzat díjat. Az elismerést T. Mészáros András polgármester vehette át ma a Parlamentben.

 

Egyetlen megyei jogú városként Érd is megkapta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Családbarát Önkormányzat díját, amelyet az egyesület elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin adott át T. Mészáros András polgármesternek. Az elismerésben városunk mellett még 15 önkormányzat részesült: a főváros VI., XI., XVI. és XXI. kerülete, valamint Berettyóújfalu, Mezőberény, Nagykőrös, Szigetszentmiklós, Tata, Vác, Csepreg, Csomád, Felsőörs, Lébény és Ópusztaszer.

A díjat olyan önkormányzatok kaphatják, amelyek a családok életét segítő intézkedéseket, programokat hirdettek. Ahogy a NOE elnöke fogalmazott ünnepi beszédében:

 

Olyan programok kapták az elismerést, amelyek már működtek a pályázat kiírása előtt is, nem a díj motiválta az önkormányzatokat, hanem elkötelezettségük a családok, s az általuk alkotott közösség irányába. Az a település, ahol jól érzik magukat a családok, jó eséllyel számíthat rájuk lokálpatriótaként, közösségi emberekként, önkéntesként. S az a település, sőt, az az ország, ahol a családok jól érzik magukat, ahol szívesen vállalnak gyermeket, joggal bízhat jövőjében. A családbarát önkormányzatiság egy jövő- és nemzetépítő szolgálat.

T. Mészáros András az érdieknek ajánlotta a díjat, mert – mint mondta – közösek a sikerek, mindaz, amit Érd elér, az érdiek együtt érik el.