Google+
Főoldal / érdi közügyeink / EGYRE TÖBB JEL MUTAT ARRA, HOGY CSŐZIKÉK RENDELTÉK A GYŰLÖLET-KOMMENTET

EGYRE TÖBB JEL MUTAT ARRA, HOGY CSŐZIKÉK RENDELTÉK A GYŰLÖLET-KOMMENTET

Egyre több jel mutat arra, hogy a balliberális kampánystáb lelkes vagy akár fizetett provokátor(ok) segítségével próbálja elterelni a figyelmet a választási csalás gyanújába keveredett Csőzikről és csapatárról.

 

Korábban arról írtunk, hogy Csőzik jobbikos jelöltjének facebookos bejegyzéséhez írt, valóban életveszélyes fenyegetést tartalmazó megjegyzés miatt a balliberális polgármester-jelölt elhatárolódásra szólította fel politikai ellenfeleit. Csőzik és a közösségi médiában aktív segítői azt suggallták, mintha a fenyegetés a Fidesz oldaláról érkezett volna. Csakhogy már az gyanús volt, hogy a fenyegető hozzászólás napokkal később is elérhető volt (cikkünk írásának idején is olvasható), nem törölték, sőt tudomásunk szerint feljelentés sem született az ügyben. Holott Csőzik jogász, tudnia kell, mi ilyenkor a teendő. Kivéve persze, ha érdeke fűződik ahhoz, hogy a fenyegetés elérhető és olvasható legyen.

Az ÉrdiOldal utánajárt, és kiderítette, hogy Cs. Géza, a hozzászólás szerzője csak ellenzéki (olykor kifejezetten durva és trágár) hangvétlű politikai posztokat gyártott a facebookon. Egyetlen olyan bejegyzése sincs, amely akárcsak megközelítőleg is kormánypárti lenne. Az tehát kizárt, hogy valamilyen a Fidesszel való szimpátia miatt fenyegette meg a jobbikos jelöltet.

A fenyegetés persze szólhatott a Jobbik iránt érzett ellenszenvének is, de most már ez is kizárható. Van ugyanis egy szál, ami összeköti az ügy szereplőit. Ez pedig Cs. Géza munkahelye, amit az adatlapján is feltüntetett.

Cs. Géza saját bevallása szerint az érdi CBA-ban dolgozik. Ugyanezt jelölte meg munkahelyeként Horváthné Baráth Szilvia is, aki a Jobbik színeiben listás jelölt Érden – méghozzá Csőzik és csapatának kompenzációs listájának 4. helyén.

 

A fenyegető hozzászólást író Cs. Géza adatlapja

A Csőzikék kompenzációs listáján szereplő jelölt adatlapja

Mindez persze lehet véletlen is – már ha hisz valaki abban, hogy ennyi véletlen összejöhet egy ügy kapcsán.

Sokkal valószínűbbnek és reálisabbnak tűnik azonban, hogy az egész ügyet Csőzik kampánycsapata szervezte, s arra használta fel, hogy elterelje a figyelmet Csőzikék választási csalás gyanús ügyéről.

Mindezek alapján elmondható: Csőzikék olyan aljas kampányt folytatnak, amihez fogható nem volt még Érden.

 

-somogyi-