Google+
Főoldal / érdi közügyeink / EGY ÚJ VÁROSRÉSZ KÖZMŰVESÍTÉSÉT KELL MEGOLDANUNK!

EGY ÚJ VÁROSRÉSZ KÖZMŰVESÍTÉSÉT KELL MEGOLDANUNK!

Ha valaki tíz-tizenöt éve a Zengő utca – Ajnácskő utcában sétált, azt láthatta, hogy alig voltak épületek, rengeteg volt az üres telek. Ezen a részen az azóta eltelt időben robbanásszerű beépítés történt, mára egymás után tűnnek el az utolsó üres telkek is a környéken és mindenhol házak, kertek állnak. A sok új ház építése és a beköltözés sajnos megelőzte a közművesítést.

Napjainkban is láthatjuk Érd azon problémáját, amelyet tulajdonképpen a múlt században történt telkek felparcellázása óta tapasztalhatunk. A telkek hamarabb lettek beépítve, minthogy kiépült volna az infrastruktúra és megépültek volna a közművek, utak.

Amikor épült a szennyvízcsatorna hálózat EU-s pénzből, már a Zengő utca végén telepítve lett egy átemelő a környék leendő lakóira gondolva. Az utolsó pillanatokban sikerült még néhány Ajnácskő utcai szakaszt is bevonni a programba. Azonban az azóta épült házak, és például a Visegrádi utcai házak közül is sokan akkor még nem vehettek részt a beruházásban a különböző szabályok miatt.

Azt gondolom, hogy az autópálya és a Sóskúti út közötti részen annyian költöztek be és olyan gyorsan épül be a környék, hogy az önkormányzat nem halogathatja tovább a közművek kiépítését. Az egész környékre kiterjedően kellene egy tervet készíteni: hol kell még kiépíteni a csatornát, hol kell csapadékvíz elvezetést kiépíteni, hogy a magasabban fekvő utcákból érkező víz ne okozzon gondot (pl. a Faragó vagy Fényező utcákból lefolyó víz). Ha a tervek megvannak, az egész részen meg kell találjuk azt a pénzügyi forrást, amiből meg is lehet építeni.

Takács Éva

12. választókerület