Google+
Főoldal / érdi közügyeink / CSŐZIKÉK EMBERE ÍRTA A GYŰLÖLET-KOMMENTET?

CSŐZIKÉK EMBERE ÍRTA A GYŰLÖLET-KOMMENTET?

Összesen kettő darab politikai jellegű bejegyzése volt ebben az évben annak a facebook-felhasználónak, aki pár nappal ezelőtt elfogadhatatlan, fenyegető hozzászólást írt az egyik érdi balliberális jelölt bejegyzéséhez. Csőzik ma a közösségi oldalán elhatárolódásra szólította fel ellenfeleit, azt sugallva, mintha hozzájuk köthető személy írta volna a hozzászólást. Vettük a fáradtságot, és végignéztük az illető 2019-ben született bejegyzéseit, amelyek között csak ellenzéki hangvételűt találtunk. Ráadásul az egyik bejegyzés szövege kísértetiesen hasonlít ahhoz a stílushoz, amit Csőzik László és csapata használ a kampányában. Megfogalmazódik  a gyanú ezek alapján, hogy a balliberális kampánystáb lelkes vagy akár fizetett provokátor segítségével próbálja elterelni a figyelmet a választási csalás bűncselekményének Csőzikre és csapatára irányuló gyanújáról.

Alig több mint egy nappal ezelőtt derült ki, hogy a DK-MSZP-LMP-Jobbik-stb, stb által jelölt Csőzik kompenzációs listájának egyik tagja törvénytelen módon egy másik településen is regisztráltatta magát független jelöltként. A helyi választási bizottság kimondta, hogy ez ellentétes a választási törvénnyel és felveti a választási csalás bűncselekményének alapos gyanúját, ami miatt a testület feljelentést tett az rendőrségen. Csőzik azóta sem reagált erre az ügyre, ám ma azzal kezdte a napot, hogy elhatárolódásra szólította fel politikai ellenfeleit egy facebookos hozzászólás miatt, amit az egyik jelöltje bejegyzéséhez írt egy fiatalember, Cs. Géza. Csőzik a jegyzetében azt sugallja, mintha az illető politikai ellenfeleinek valamelyikéhez tartozna, holott ennek pont az ellenkezője az igaz. Kérdés az is, hogy vajon a magát képzett jogászként beállító Csőzik tett-e büntető feljelentést a nyilvánvalóan életveszélyes fenyegetést tartalmazó hozzászólás szerzője ellen…

Az ÉrdiOldal vette a fáradtságot, és végignézte Cs. Géza idei bejegyzéseit, megosztásait, amelyek többnyire különböző zenék és viccesnek gondolt mémek. Vannak azonban politikai témájú bejegyzései is, ám ezek mindegyike élesen Fidesz és kormányellenes – például a közismerten ellenzéki 168óra és a 444.hu cikkei. Cs. Géza némely, ezekhez írt  bejegyzésének stílusa pedig kísértetiesen hasonlít arra stílusra, ami Csőzikék mostani kampányát jellemzi. Mint ismert, a balliberális polgármester-jelölt egy-két hónapja olyan kamu jelölti névsort osztott meg a nyilvánossággal, ahol a nevek kezdőbetűiből az O1G ellenzéki betűkombináció, vagyis a miniszterelnökre vonatkozó trágárság jött ki, Csőzik és “békés” kampánya híveinek legnagyobb örömére.

Mindezek alapján joggal élhetünk a gyanúperrel, hogy ez az egész egy előre eltervezett provokáció, amelyet arra az esetre tartogattak, ha egy komolyabb ügyről el kellene terelni a figyelmet. Márpedig a választási csalás gyanúja elég komoly ügy.

Csőzik László képmutatása annál is nyilvánvalóbb, hiszen a város polgármesterét, munkatársait több ilyen jellegű fenyegetés is érte az elmúlt hónapokban, ám Csőzik és csapata egyszer sem látta indokoltnak, hogy felemelje a hangját. Ilyen volt, amikor T. Mészáros Andrásról és Érd testvérvárosainak vezetőiről azt írták, hogy a záportározóba kellene lövetni, vagy amikor a város jegyzőjével kapcsolatban arról írtak, hogy el kellene őt altatni örökre, vagy amikor emberi hulladéknak nevezték politikai ellenfeleiket.

Mindezekről T. Mészáros András polgármester tett említést Csőziknek írt, ugyancsak a facebookon közzétett válaszában, amelyet a Példabeszédekből vett idézettel kezdett: “Ne tégy hozzá szavaidhoz semmit, mert megcáfol, és hazugságban maradsz!”

 

-somogyi-