Google+
Főoldal / Uncategorized / CSŐZIK KÖVETŐI LÖVETNÉNEK

CSŐZIK KÖVETŐI LÖVETNÉNEK

A POLITIKAI ELLENFELEKET LELÖVIK, UGYE?

 

“Sortűz!” – ezzel a kommentárral kezdődik az az elképesztő gyűlöletáradat, amelyet az egyik érdi csoportban zúdítottak az olvasókra Csőzik László baloldali önkormányzati képviselő támogatói nemzeti ünnepünkön. A fotó, amely a gyűlölet-kommenteket kiváltotta, Érdligeten, a záportározónál készült azután, hogy Érd testvérvárosainak vezetői egy-egy fát ültettek el március 15-e alkalmából.

…nem igaz, hogy csak demokratikus eszközökkel lehet és kell küzdeni. Éppen ellenkezőleg!” – üzente nemrég a baloldal híveinek Gyurcsány Ferenc, s lám, Érden hamar értő fülekre talált ez a sokatmondó kijelentés. Az agresszió eddig sem állt távol a helyi baloldal képviselőitől, gondoljunk csak arra az akciójukra, amikor Kerekegyházáról idehívott politikai zsoldosokkal lehetetlenítették el a város képviselőtestületének ülését. Vagy a tavaly december 22-ei Főtéri tüntetésükre, ahol Csőzik László és Szűcs Gábor baloldali önkormányzati képviselők ordítva gyalázták, férgezték Érd polgármesterét, s vezényelték a mintegy 80 fős baloldali gyűlöletkórusukat.

Az viszont még ilyen előzmények után is meglepő, hogy most már politikai ellenfelük kivégzésére uszítanak e baloldali képviselők követői.

Az egykor szebb napokat látott, eredetileg a városlakók közötti közérdekű információcserét elősegíteni hivatott városi facebook-csoportban jelent meg egy fotó, amelyen Érd városvezetői és a testvérvárosok polgármesterei, képviselői szerepelnek egy csoportképen, közvetlenül azután, hogy a testvérvárosok polgármesterei kedves gesztusként elültettek egy-egy fát az érdligeti záportározó mellett. A képhez érkező első komment ez volt: „Sortűz!!!” Majd ezt egy élcelődő párbeszédfolyam követte, amelyben jórészt arra történtek félre nem érthető utalások, hogy a vízbe lőni az embereket környezetszennyezés lenne, de ha már ott vannak a faültetésnél használt ásók és lapátok, el lehetne ásni a képen szereplők holttesteit. Emellett szó esett még rögtönítélő bíróság szükségességéről is.

És még sorolhatnánk a fotó alatti sértő, fenyegető kommenteket.

Nos, ide jutott a baloldal. Erőszakkal, likvidálással fenyegeti azokat, akik másképpen gondolkodnak, mint ők. És persze nyilvánvalóan azzal védekeznek majd (ha egyáltalán legalább a magyarázkodáshoz veszik a fáradtságot), hogy ez csak tréfa meg humor. De milyen emberek azok, akik mások kivégzésével viccelődnek?

A csoport, ahol mindez lehetséges, mára a baloldali politikusok és kampánystábjuk, valamint segítőik túszává vált. A csoport megalakulásakor még evidenciának számító politikamentesség már rég a múlté, helyét az egyoldalú politikai propaganda, a cenzúra, csoporttagok vélt vagy valós politikai hovatartozás miatti kizárása vette át. Mindez persze a csoport tulajdonosának és adminisztrátorának a dolga. Az azonban már a felelőssége is, hogy milyen tartalmakat és kommenteket enged át a szűrön. Ez a szűrő olykor annyira erős, hogy még a városi kulturális rendezvények sem jutnak át rajta, máskor pedig annyira megengedő, hogy bármilyen, a jelenlegi városvezetést gyalázó, rágalmazó, sértegető bejegyzés átfér. Mindez persze egyből érthetővé válik, ha tudjuk, hogy a csoport adminisztrátora Csőzik kampánystábjához tartozik.

És ettől a ponttól nem lehet megkerülni Csőzik László felelősségét sem. Az, hogy az ő politikai kampányát segítők milyen tartalmakat, mentalitást képviselnek, engednek és támogatnak, nagyrészt az ő felelőssége. Nincs kétségünk afelől, hogy ő ezt a felelősséget hárítja majd, ahogy mindig is tette. Hiszen eddigi politikai pályafutását is ez jellemezte. Talán az inkompetencia, talán a sikertelenség leplezése az oka, mindenesetre tény: Csőzik soha egyetlen tettéért sem vállalt még felelősséget. Akkor sem, amikor a csatorna-beruházás felelőse volt, s „áldásos” tevékenysége nyomán több év késedelmet szenvedett a program elindítása, akkor sem, amikor egykori pártjában, az SZDSZ-ben, ahol ő vezető testületi tag volt, szavazási csalásra derült fény az elnökválasztás során, ami miatt nem sokkal később a párt megszűnt.

A hírek szerint Csőzik elindította az önkormányzati kampányát. Az embereit legalábbis már hadrendbe állította. És láthatóan a parancsot is kiadta: Sortűz!

Lelke rajta.

 

(borítókép: erdmost.hu)