Google+
Főoldal / érdi közügyeink / CSŐZIK BEJELENTETTE, HOGY A VÁLASZTÁS UTÁN VISSZAVONUL

CSŐZIK BEJELENTETTE, HOGY A VÁLASZTÁS UTÁN VISSZAVONUL

 A szükséges számú ajánlások négyszeresét adta le Csőzik László és csapata – legalábbis ezt állítja facebook-bejegyzésében az SZDSZ-ügyvivőből tíz év alatt gyurcsányista balliberálissá váló politikus. A nagy csinnadrattával („veletek biztos a siker”) közzétett állítás csak a beszűkült tudatú, balliberális buborékban élő fanatikusoknak hathat valódi sikerként. Amit Csőzik a bejegyzésében elhallgatott, az az, hogy tíz nap alatt sikerült ennyi aláírást összeszedniük. Összehasonlítás nélkül ez még így is impozánsnak tűnhet, de szerencsére van mivel összehasonlítani ezt a „teljesítményt”. A Fidesz-KDNP-Összefogás csapata ugyanis mindössze 24 óra alatt a szükséges aláírás hatszorosát gyűjtötte össze és adta le.

Persze a választást nem ezzel kell megnyerni, ezekkel az aláírásokkal csak az induláshoz való jogot nyerhetik el a képviselők. Ez egyelőre csak a Fidesz-KDNP-Összefogás csapatának sikerült. Csőzikék ajánlóíveinek hitelességét még ellenőrzik, a másik ellenzéki, Tekauer Norbert és emberei pedig még mindig gyűjtik az aláírásokat.

Csőzik az összegyűjtöttnél valószínűleg nagyobb támogatásra, több aláírásra számított. A kudarcot előre magyarázva ugyanis olyan posztot tett közzé a hét elején, amiben arról értekezik, hogy Érden az emberek félnek aláírni. Azt fejtegeti, hogy az emberek még az utcára is alig mernek kimenni, nemhogy egy ellenzékinek aláírni. A sötét tónusú, erősen női vonalvezetést sejtető írás olyan mértékben ostoba és hazug, hogy még a bulvármocsokban lubickoló Blikk is sokáig gondolkodna, hogy lehozzon-e ilyet, még ha fizetne is érte a háziszerző…

Csőzik azt is a facebookon jelentette be, hogy amennyiben veszít, visszavonul a politikától, nem kíván képviselőként – ahogy ő fogalmazott – „a hátsó sorokból” képviselni a rá szavazók érdekeit. Világos beszéd, őt csak a hatalom, a polgármesterség érdekli, ha abban alul marad, akkor ő odébbáll. Képviselni nem akar, csak uralkodni. Önök szerint ilyen egy igazi csapatkapitány? Aki a döntő mérkőzés előtt közli a társaival, hogy ha veszít a csapat, akkor ő lelép? Aki már azelőtt cserben hagyja a szavazóit, hogy a megmérettetésre sor került volna? Mert Csőzik ezt tette: közölte a baloldali szavazókkal, hogy ha nem kapja meg a teljes hatalmat, akkor neki itt nincs több dolga. Azt közölte a baloldali szavazókkal és csapata tagjaival, hogy neki a képviselőség derogál.  Ilyet csak végtelenül hiú és önző ember csinál. Csőzik – ez most mindennél világosabban kiderült – ilyen. Hiúsági kérdést csinál ebből is, mint annyi minden másból. Emlékeznek arra a fotóra, ahol félmeztelenül, alsógatyában fotózta és tette közszemlére magát? Ez ő. Ez a valódi Csőzik László. A Laci – ahogy magát becézgeti mostanában. Ilyen „vezető” jutott az érdi baloldali szavazóknak. „Közel tíz éve dolgozom ügyvédként, ha az érdi polgárok többsége úgy dönt, kizárólag erre koncentrálok majd” – írja, és persze nem azt emeli ki, hogy képviselőként mit tett Érdért, a választóiért ebben a tíz évben, hanem hogy ő ügyvédként dolgozott. Persze Budapesten, nem itt nálunk. Mennyire jellemző, mennyire árulkodó ez az egész. Mennyire árulkodó, hogy a lelépését előkészítő, amúgy öntömjénező írásában egyetlen árva mondat sincs arról, hogy mit tett Érdért az elmúlt tíz évben. Nem túlzás: egyetlen mondat se.

Ez alapján pedig elmondhatjuk, hogy hibás a címben szereplő jövő idő. Csőzik László már régen visszavonult, bár lelépni csak októberben fog.

 

-somogyi-