Google+
Főoldal / érdi közügyeink / CSILLAPÍTSUK AZ ALSÓVÖLGYI ÚT ÉS A FELSŐVÖLGYI ÚT FORGALMÁT!

CSILLAPÍTSUK AZ ALSÓVÖLGYI ÚT ÉS A FELSŐVÖLGYI ÚT FORGALMÁT!

Az idei évben is gőzerővel folyik az utcák pormentesítése. Ezen törekvéseinket a jövőben is szeretnénk folytatni, hiszen van még mit tenni. Amint elkészülnek az egyes szakaszok, az ott élők rendszerint elkezdenek panaszkodni az elhaladó autók sebességére. Ez sajnos egy természetes folyamat. Ebben a helyi rendőrség áldásos munkája mellett fontos szerep jut az egyéb lendületet mérséklő eszközöknek is.

A választókerület bejárása során több helyen tapasztaltam, hogy szükség lenne valamilyen sebesség csökkentő műtárgy használatára. Mindennapjaim során magam is többféle megoldással találkozom, de nem mindegyik nyújt tökéletes megoldást a problémára. Azonban egyre több helyen telepítenek olyan fekvőrendőröket, melyek a megengedett sebességgel történő áthaladás esetén szinte észrevehetetlenek, és nem okoznak kellemetlenséget. Amennyiben a gépjármű nagyobb lendülettel kíván átmenni az akadályokon, akkor már jelentősen nehezebbé teszik az áthaladást, így kényszerítve az autósokat a megfelelő sebesség betartására.

Ilyen eszközök telepítését szeretném megvalósítani a Felsővölgyi út és az Alsóvölgyi út érintett szakaszain. Többször jártam arra az elmúlt években, és úgy tapasztaltam, hogy itt lenne a legnagyobb szükség erre, nem csak az itt lakók nyugalma miatt, hanem az itt sportoló, kisgyermeket sétáltatók biztonsága miatt is. Azt gondolom, hogy ez mindannyiunk közös érdeke!

 

Zólyomi Ádám

10. választókerület