Google+
Főoldal / Rovatok / Ez + az / A cégvezetők több, mint fele támogatja az otthoni munkavégzést

A cégvezetők több, mint fele támogatja az otthoni munkavégzést

A cégvezetők 57 százaléka támogatja az otthoni munkavégzést – derül ki a Profession.hu ügyfelei körében végzett, nem reprezentatív felméréséből.

A cégvezetők több, mint fele támogatja az otthoni munkavégzést

Az állásportál közleménye szerint bár sokan nyitottak a távmunkára, a gyakorlatban csak minden negyedik vállalatnál létezik ilyen pozíció. Azon döntéshozók közül azonban, akik már maguk is dolgoztak így, 10-ből 8 kiáll az otthoni munkavégzés mellett.

A megkérdezettek kétharmada szerint a távmunka könnyen vezethet a munka és a magánélet határainak összemosódásához; a munkáltatók tartanak az alkalmazottak feletti kontroll elvesztésétől is. Visszatérő probléma a válaszadóknál, hogy sok esetben nem adottak a technikai feltételek a hatékony otthoni munkavégzéshez.

Ezzel szemben ott, ahol már bevezették a távmunkát, túlnyomóan pozitív tapasztalatokról számoltak be a válaszadók: a munkavállalók hatékonyabban és motiváltabban dolgoznak, elkötelezettebbek a cég felé. A távmunka csökkenti a közlekedéssel járó kiadásokat és az iroda rezsiköltségeit is.

A kutatás adatai szerint leginkább az informatikai munkakörök, az újságírás és a marketingkommunikációs feladatok végezhetők távmunkában, míg a menedzseri, vezetői, könyveléssel, pénzüggyel és ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatok már kevésbé.
A felmérést 416 cég- és személyügyi vezető részvételével végezte a Profession.hu.

Forrás: MTI

A kép forrása: flickr

Érd, 2014.07.02.