Google+
Főoldal / Lejárt program / Bonsai és Suiseki kiállítás – 2013.11.08.-10.

Bonsai és Suiseki kiállítás – 2013.11.08.-10.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÉrden rendezik meg november 9-én és 10-én a Bonsai és Suiseki Mustrát, ahol a környező országokból érkező kertészek és gyűjtők különleges bemutatói mellett a látogatók hasznos kertgondozási ismeretekre is szert tehetnek.

A kiállításon nemcsak a tradicionális japán, hanem az európai bonsai és a természetben megtalálható hegyek, hegyformák, természeti képződmények kicsinyített másait, a suiseki kultúra legújabb irányzatait is bemutatják a szakértők az érdeklődőknek.

A növények és a kicsinyített hegyek mellett bonsai kerámiákkal, asztalokkal, valamint a japán kultúrához és kertészethez kötődő számos kellékkel is meg lehet ismerkedni a rendezvényen. Emellett a kiállítás igyekszik minél hitelesebb képet adni arról, hogyan reagálnak az európai kertészek és gyűjtők Japán tradicionális és modern bonsai művészeti jelenségeire.

Jan Culek cseh bonsai szakértő a programon a kertépítésről tart beszámolót, később pedig gyakorlati műhelyfoglalkozáson nyújt segítséget az érdeklődőknek. Katona Ervin, az Egyetemi Bonsai Club és a Magyar Bonsai Szövetség elnöke Japán leghíresebb bonsai kiállításáról, a Kokufu Tenről tart előadást, Deák Péter, a klub alelnöke pedig a bonsai tartáshoz nélkülözhetetlen kertészeti ismeretekkel látja el az érdeklődőket tárlatvezetéssel egybekötve.

A programot az Érdi Városi Galériában rendezik meg.

További információt ITT találtok!

mustra meghivo fejlec marczika bonsai studio

marczika bonsai studio szeretettel

mustra bonsai kiallitas marczika bonsai studio erd hungary

Forrás: MTI

Érd, 2013.11.03.