Google+
Főoldal / érdi közügyeink / BIZTONSÁGOSSÁ TESSZÜK A SÓSKÚTI ÚTI CSOMÓPONTOT!

BIZTONSÁGOSSÁ TESSZÜK A SÓSKÚTI ÚTI CSOMÓPONTOT!

Sokan emlékezhetnek még az Érd-Felső vasútállomás melletti, régi Széchenyi téri forgalmi csomópontra, ahol buszvégállomás, buszmegálló és szinte átláthatatlan közlekedési rendszer volt.

Tökéletes volt ez a nyolcvanas években, hiszen Érd lakossága negyvenezer körül volt és a legtöbben busszal ingáztak Budapestre. A kétezres évek derekán a MÁV megépítette az aluljárót, a lakosság és az autók száma ugrásszerűen megnőtt, és a kereszteződés balesetveszélyes lett. A 2006-ban felállt, T. Mészáros András polgármester úr vezette önkormányzat gyorsan „varázsolt” egy körforgalmat, melyet mind a mai napig használhatunk.

Majd egy évtizeddel később Parkvárosban is lett szép körforgalmunk, a Bem térnél, a Sóskúti-Bajcsy-Törökbálinti utak kereszteződésében. Pillanatok alatt hozzászoktunk, így már olyan, mintha mindig is itt lett volna. Olyan gyorsan lehet átjutni rajta, hogy emiatt jelentősen növekedett és gyorsult is a Sóskúti út forgalma. Mára a Szovátai út – Sóskúti út – Fűtő utca kereszteződésében állt elő az a helyzet, mint régen a Széchenyi téren. Ember legyen a talpán, aki a főútvonalra ki tud itt hajtani, főleg csúcsidőben! Főleg, hogy itt érkeznek Parkvárosból azok, akik a második átkelési lehetőséget választják az M7-es autópálya alatt a Fuvaros utcánál. A helyzet megoldására elkészültek a konkrét műszaki tervek, egy jól szabályozott, közlekedési lámpákkal irányított csomópont kerül itt kialakításra, a forgalom tereléséhez megfelelő sávokkal. Jó hír a Sóskúti út elején élőknek, akiknek most a száguldozó autók nehezítik meg az életét, hogy a csomópont lassítani fogja ennek a rövid szakasznak a forgalmát, így a gyorshajtás is a múlté lesz.

 

Barits Máté

11. választókerület