Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / BATTA: “POLITIKAI INDÍTTATÁSÚ BRUTÁLIS TÁMADÁS”

BATTA: “POLITIKAI INDÍTTATÁSÚ BRUTÁLIS TÁMADÁS”

Megtámadták az egyik dunafüredi vendéglátóhely tulajdonosát és kollégáit Százhalombattán március 19-én – adta hírül a Százhalombattai Hírtükör. Mint írták, “az egyébként fegyverrel rendelkező elkövető lelövéssel fenyegette meg a város polgármesterét és több önkormányzati képviselőt is. Az egyik sértettet a mentők szállították kórházba.”  A múlt héten Érden is fenyegetések érték a városvezetést, igaz, nálunk még csak egy közösségi oldalon, ahol az Érd polgármesterét és a testvárosok vezetőit ábrázoló csoportképhez azt írták: “Sortűz!!”

Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere az országos médiában is nyilvánosságot kapott eset kapcsán tartott tájékoztatóján hangsúlyozta: soha nem tapasztalt ilyen agressziót a rendszerváltoztatás óta.

Szerinte egyértelmű, hogy politikai indíttatás áll a Rácz Richárd és kollégái elleni brutális támadás, illetve az eközben történt Szél Pál bizottsági elnököt, Sinka László alpolgármestert és a személyét érintő lelövéssel való fenyegetés hátterében. Mint mondta, neki lincselést és akasztást is ígértek egy másik fórumon, ha nem tűnik el a közéletből.

Az ügyet részleteiben ismerők szerint a háttérben közvetve Vezér politikai ellenfelei és a DK helyi politikusai állhatnak.

Az ügyről részletesen ITT olvashat.

Vezér Mihály nemzetközi példát is hozva megemlítette, hogy pár hónapja nyilvános szereplése közben érte halálos késszúrás Gdansk polgármesterét, Utrechtben vérfürdőt rendezett a villamoson egy lövöldöző a napokban, Új Zélandon pedig közel ötven ártatlan embert lőtt le egy merénylő. Vezér Mihály leszögezte: politikai ellenfelei, ellenségei verbális és fizikai fenyegetéssel sem tudják megfélemlíteni, illetve eltántorítani az újraindulástól.

A baloldali-liberális oldal eszement agresszivitása immár Hollandiát is elérte, ahol a hétvégén a keresztény-konzervatív párt nyerte meg a helyhatósági választásokat. Amszterdamban a demokratikus választás eredményében csalódott és feldühödött baloldali csoport a nyertes párt vezetőjének halálát kívánva azt ordította,  hogy Thierry Baudet-et le kell lőni.

Érden egyelőre “csak” a közösségi oldalakon tűnnek fel baloldalról származó agresszív, a politikai ellenfél halálát kívánó kijelentések. Legutóbb az Érd és környéke csoportban írták a városvezetést és Érd testvérvárosainak képviselőit ábrázoló csoportkép alá, hogy “Sortűz!”. Az erről szóló korábbi cikkünk után a bejegyzést – vélhetően a növekvő figyelem miatti ijedtség és nem a megbánás miatt –  a szerzője eltávolította.

Mindezek a történések azt jelzik, hogy a baloldali-liberális oldal – hiteles politikai, várospolitikai program híján – a rémhírek és a hazugságok terjesztésén túl immár az agresszivitás, az agresszió eszközeit is felhasználja a következő két választási kampány során.

Mindehhez az őket vezető politikusoktól még bátorítást is kap, mint azt a korábbi SZDSZ-politikus, az érdi Közéleti Kerekasztal Egyesület jelenlegi vezetője, Csőzik László esetében is láthatjuk. Egy nyilvános, kávézás közben pózoló posztjához egy, az érdi közéleti kérdésekben rendre megnyilvánuló személy tett megjegyzést: “a sok üldögélés helyett inkább a népet kéne már uszítani“.

Ehhez Csőzik mindössze egy röhögős szmájlival reagált, ahelyett, hogy békességre intette volna az illetőt. Ugyanígy szó nélkül asszisztált ahhoz is (sőt egyes jelenlévők szerint maga is kiabált), amikor Szenteste előtt két nappal a Fő téren baloldaliak kis csoportja ordítva férgezte a város polgármesterét.

Mindez a jóváhagyó, bátorító magatartás is közrejátszhat abban, hogy a baloldali-liberális szimpatizánsok egyre nagyobb agresszivitással nyilvánulnak meg közéleti kérdésekben.

Ez Battán már fizikai támadásba torkollt. Érden vajon mikor történik meg ugyanez?

 

-somogyi-

(borítófotó: Százhalombattai Hírtükör)