Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / Az uszítás beérett: fizikai erőszakkal fenyegetik az önkormányzat dolgozóit

Az uszítás beérett: fizikai erőszakkal fenyegetik az önkormányzat dolgozóit

Azt hittük, az érdi ellenzéki erők mocskos, durva kampánya majd csak ősszel fog beindulni. Be kell látnunk: tévedtünk. A kampányuk már hetek-hónapok óta elindult.

Van a városban néhány hecclap. Amelyet “természetesen” ellenzéki politikai pártok háttéremberei szerkesztenek.

Ez a pár internetes oldal hetek, sőt hónapok óta mindent, ami történik kiforgat, félreért, félretájékoztat, szándékosan valótlanságot állít vele kapcsolatban. Néha egyetlen cikkben többször is. A módszer ugyanaz: valami jó nagy durranást elérni, a lehető legnagyobbat hazudni. “Osszák a népek a Facebookon, jó sokan, oszt jólvan!“. Menjen fel bennük a pumpa! A legtöbbször az írás címe is óriás hazugság, ami miatt aztán tájékozatlanul lehet höbörögni.

Aztán amikor kiderül a hazugság (mert hamar kiderül), akkor egy “bocsi, nem egészen így értettük” kurta mondattal elintézni. Közben meg az eredeti hazugság tovább száguld, indulatokat kelt. Ezt hívják kamugyárnak.

Ma már ott tartunk, hogy egy Facebook csoportban – ami egykor egy jó kezdeményezésnek indult – már konkrétan fizikai erőszakkal fenyegették meg az önkormányzat dolgozóit az uszítás nyomán. [Frissítve!] A csoport moderátorai azóta törölték az inkriminált hozzászólást (bár elég sokáig vártak vele) és elmondásuk szerint valakit kitiltottak a csoportból. Na nem azt tiltották ki, aki a képen látható hozzászólást írta, hanem azt, akiről ők azt gondolták, hogy elküldte nekünk. Tehát szerintük nem az a baj, hogy a hecckampány nyomán feljogosítva érzik egyesek magukat a fizikai erőszakra, hanem az, ha valaki ezt szóvá teszi. Tipikus. [Frissítve 2017.07.10!] Közben kitiltották a csoportból azt is, aki a hozzászólást tette.

Hát 2017 nyarán itt tartunk kérem. Azt gondoljuk, hogy nem jó ez így. Vannak közös dolgaink, amit meg kell vitatnunk, de nem így, nem ilyen hangnemben és nem a valóságot és tényeket mellőzve.

Várunk mindenkit egy olyan csoportba, ahol normális hangnemben, higgadtan, a minket érdeklő és érintő kérdésekről tudnak az ez érdiek egymás között beszélni. Kattintson  ide és csatlakozzon: Érdiek egymás közt csoport !