Google+
Főoldal / érdi közügyeink / AZ ÖSSZEFOGÁS EREJE MEGINT MŰKÖDÖTT

AZ ÖSSZEFOGÁS EREJE MEGINT MŰKÖDÖTT

Az ófalusi postát a korábbi üzemeltető magánvállalkozás be akarta zárni, mert úgy látta, nem éri meg működtetni. A Posta azt a javaslatot tette neki, hogy legalább napi egy órában legyen nyitva.

Az ófalusiakat ez nagyon hátrányosan érintette volna. Tudott dolog, hogy ahol a posta bezár, ott többé nem nyit meg.

Rögtön T. Mészáros András Polgármester Úrhoz fordultam. Aláírásokat gyűjtöttünk, és jeleztük dr. Aradszki  András Országgyűlési Képviselő Úrnak is a problémát. Ő elhívta megbeszélésre a Posta Vezérigazgatóját a Polgármesteri Hivatalba, ahol pozitív hozzáállás volt a témához.

Már csak egy embert kellett találni, aki tovább viszi a postát. Többen is megígérték nekem, hogy működtetni fogják tovább a postát, de végül nem tartották be. Ekkor jelentkezett Nyernyák Marika, hogy ő elvállalja és meg is csinálja.

A szavakat tettek követték és most már egy éve működik ebben a formában a helyi kisposta. Nem könnyű, mert vannak azért buktatói is. De a városrész lakói nagyon hálásak, hogy nem kell a Központba menni akár egy csekk befizetéshez akár levél feladáshoz.

Köszönöm ezúton is Marikának és mindenkinek, aki tett azért, hogy Ófaluban is működjön tovább a Posta! Látszik, hogy ahol van összefogás, ahol egy irányba húzza a szekeret a város és a kormányzat, ott meg lehet védeni a helyi érdekeket!

 

Antunovits Antal

1. választókerület