Google+
Főoldal / érdi közügyeink / AZ ÖSSZEFOGÁS CSODÁKRA KÉPES!

AZ ÖSSZEFOGÁS CSODÁKRA KÉPES!

Nem csak a régi érdiek, hanem az egész környékről sokan járnak a megújult artézi kút jótékony hatású vizét inni. Az elmúlt években visszaállítottuk az eredeti vízminőséget és egy csodálatosan szép teret is létrehoztunk kifolyó köré a Római úton.

A régi kifolyó egy magántulajdonú vállalkozástól, pénzért kapta a vizet. Sajnos a tulajdonos nem törődött évtizedekig a karbantartással, ezért a kút kezdett eltömedékesedni és így a kifolyó víz minősége sem volt már a régi. A régi rozsdás csövekkel is sok volt a baj, még akkor is, ha ez kintről nem látszott. Ráadásul a vízkivétel helye sem volt méltó, sem a városhoz, sem a csodához, amit az onnan kifolyó víz jelent.Mészáros András Polgármester Úrral megbeszéltem, hogy a város biztosítson pénzügyi forrást, hogy ezzel egészítsük ki a közösség adományait és végre legyen egy rendezett környék!

Ez meg is történt. Egy új kutat fúrattunk a régi javíthatatlan helyett, ami most már nem másnak a tulajdona, hanem az egész városé! A város lett végre a kút tulajdonosa. Ráadásul megkapta az ásványvíz minősítést is!

De nem csak a kút újult meg, hanem a környezete is. Akik autóval érkeznek, azoknak jó hír, hogy a parkolás is meg van oldva. Sokszor járok arra és látom, hogy örömmel pihennek meg a szépen parkosított tér közepén az új, szépen kivitelezett vízkivételi helynél, amelynek neve Szent Mihály kút lett. Az itt lakók büszkék arra, hogy ilyen szép teret kaptak.

Köszönöm azoknak, akik szívügyüknek tekintették a kutat, akik adományoztak és akik dolgoztak vele! Ha egy közösség összefog, akkor nagy dolgokra képes. Építsük tovább együtt Érdet!

 

Antunovits Antal

1. választókerület