Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / AZ ORDÍTÓ EGÉR

AZ ORDÍTÓ EGÉR

Az idősebbek talán emlékeznek a Peter Sellers főszereplésével forgatott angol filmre, Az ordító egérre. A története többek között egy csodafegyvernek szánt bomba körül bonyolódik, amellyel háborút akarna nyerni egy operettország, és amely bombáról kiderül a végén, hogy a sok kattogást, zajt nem az időzítő okozza, hiszen nem is bomba – egy egér mászik ki belőle, az okozta a zajt.

Valahogy így van ez ma a magyarországi ellenzékkel. Kiállnak közösen a színpadra, ordibálnak, a végén kiderül, hogy csak a kisegerek zajongtak. Március 15-én a közös ellenzéki tüntetésen először jöttek a felszopók, aztán a csúcspont Dobrev Klára, egy bolgár mosónőre hajazó mai Clara Zetkin, akinek a fő mondanivalója az Európai Egyesült Államok lázálma volt. Klára asszony után még páran levezették a súlyos mondanivalótól elnehezült hangulatot, köztük Jakab Péter, a Jobbik üdvöskéje, a Lenin-rend várományosa.

Minő abszurditás! 1848. március 15-én Petőfi és társai éppen egy birodalom ellen lázadtak, éppúgy, ahogy a magyarok ezer éves történelmük során többször is: a török birodalom, a Habsburg birodalom, majd 1956-ba a szovjet birodalom ellen, és ez az ordító egér most éppen egy majdani birodalomhoz akarja csatolni Magyarországot. Kígyózó urával, Gyurcsány Ferenccel együtt arra biztatta híveit, hogy lázadjanak fel a Fidesz kormánya ellen. Gyurcsány egyenesen ördögnek nevezte Orbánt, és kenetteljesen felszólította a keresztény hitűeket, hogy nézzék meg közelebbről Orbán politikáját, és borzadjanak el az irgalmatlanságtól.  Eközben hívei a főegérből sugárzó kegyelem hatására azt skandálták, hogy börtönbe, börtönbe , mire úgy reagált, hogy ez is egy opció.

A főegerek ordítanak, míg a kisegerek inkább otthon maradnak, így az ellenzéki megmozdulásokra összesen alig másfél ezren voltak kíváncsiak.

De az egerek nem csak rendezvényeken ordibálnak, hanem szinte mindenütt. Aki nem ért egyet velük – kiabálják azok a liberálisok, akik Voltaire szerint életüket adnák azért, hogy mindenki elmondhassa a véleményét –, az fasiszta, náci, rasszista és antiszemita, bértollnok és propagandista, hogy csak a szalonképes jelzőket soroljam fel.

Csak azt tudom tanácsolni, hogy ordítsanak nyugodtan, ez a dolguk, másra úgysem futja. Igazából megértem az ellenzék frusztrációját, országosan is, helyben is, mert városunkban még régebb óta nem nő fű számukra, hiszen 2006 óta, idestova tizenhárom éve kénytelenek ellenzékben kókadozni, reménytelenül, egyre depressziósabban. Ez bizony előbb-utóbb komoly agressziót gerjeszt, és azt valahol ki kell élni, valahová oda kell ütni, valahol világgá kell ordítani bánatukat.

Március 15-én ezért összeállt az egyesített egérkórus, az MSZP-től az LMP-ig, a DK-tól a Jobbikig, és uniszónóban ordították: Egyesült Európai Államokat! Minek ide nemzetek? Minek országok, határok? Új birodalom kell, ahol, mint hajdan Amerikában, egy nagy olvasztótégelyben egybeolvadnak a népek, hozzáadva természetesen az arabokat, négereket, ázsiaiakat, és az így kialakult új emberfaj – mint azt Coudenhove-Kalergi, Karl Popper és George Soros megálmodta – könnyen kezelhető massza lesz, amely felett a Gyurcsány-féle gazemberek könnyen uralkodhatnának.

Dobrev Klára abban reménykedik, hogy május 26-án kisebbségbe szoríthatják a Fidesz-KDNP-t a választáson. Ez körülbelül olyan, mint a viccben, amikor az egér és az elefánt együtt mennek a hídon, és megszólal a kisegér: Hallod, elefánt, hogy dübörgünk?

Ezért csak arra figyelmeztetem óvatosan: vigyázzon, merre szaladgál, nehogy az elefánt lába alá kerüljön, mert akkor vége a cincogásnak.