Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / Az igazság az Elvira majorról

Az igazság az Elvira majorról

“Egyetlen fát sem fogunk kivágni!”Az Elvira major területén fekvő gyümölcsös, illetve a génbank megőrzendő érték az ország és a város számára is; nem célunk egyetlen fa kivágása sem – hangsúlyozta T. Mészáros András polgármester annak érdekében, hogy az egyes kamuoldalak által terjesztett hazugságokkal szemben, elmondja az igazságot az Elvira majorról. 

Mint a polgármester felidézte, még két esztendeje kormányhatározat született arról, hogy Érd Megyei Jogú Város gazdaságfejlesztési céljainak támogatása keretében új ipari, gazdasági övezetet kell kialakítani, ám ez mindmáig nem történt meg. Mivel az ipari park kétszáz hektáron épülne, ilyen nagy terület pedig (úgy, hogy csak egy tulajdonosa van, és legfeljebb három tagból áll) csak az Elvira major van, ami az államé, ezért a város arra tesz javaslatot, hogy az itteni szántót jelöljék ki a létesítménynek.

– Érd Megyei Jogú Város jövője szempontjából kiemelt jelentőséggel bír a Modern Városok Program keretein belül kapott támogatási összeg. A program lehetőség városunk számára, hogy az eddig elmaradott, hiányos intézményrendszerünket, szolgáltatási színvonalunkat, városi funkcióinkat a többi megyei jogú városban már meglévő szintre emelhessük. A város területén létrehozandó ipari park biztosítaná, hogy a Modern Városok Program projektelemei később is működtethetőek, fejleszthetőek legyenek, a helyi iparűzési adó növelésével biztosítható lenne a város pénzügyi likviditása – emelte ki T. Mészáros András, majd így folytatta: az ipari park létesítése a helyi munkahelyek és helyi adóbevételek- az iparűzési adó- szempontjából kulcsfontosságú. Az egy főre jutó helyi adó mértéke az egyik legkevesebb a megyei jogú városok közül.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) honlapján megtalálható információk alapján 92 hektár az a terület, amelyen gyümölcsös, illetve faiskola található. A maradék közel 500 hektáros területen szántók, gépjavító üzem, öntöző üzem és 80 fős szálló találhatóak. Véleményünk szerint az ekkora méretű szántón és a már jelenleg is ipari övezetű területen – ésszerű kompromisszummal – a gazdaságfejlesztési övezet kialakítása megkezdhető lenne – jegyezte meg T. Mészáros András.

– A szocialista Gőgös Zoltán parlamenti interpellációjában félrevezette a közvéleményt. Cáfoljuk, hogy bármiféle rombolást végeznénk a területen, mint korábban említettem, a város nem kíván kárt tenni a természeti értékben – szögezte le a polgármester, hozzátéve: a város minden közös – ésszerű – kompromisszumos megoldási javaslatot megfontol, de a saját ipari parkra nagyon nagy szüksége van.

"Egyetlen fát sem fogunk kivágni!"Az Elvira major területén fekvő gyümölcsös, illetve a génbank megőrzendő érték az ország és a város számára is; nem célunk egyetlen fa kivágása sem – hangsúlyozta T. Mészáros András polgármester annak érdekében, hogy az egyes kamuoldalak által terjesztett hazugságokkal szemben, elmondja az igazságot az Elvira majorról.