Google+
Főoldal / érdi közügyeink / ÁTALAKUL A FELSŐ UTCA ÉS KAROLINA UTCA KERESZTEZŐDÉSE

ÁTALAKUL A FELSŐ UTCA ÉS KAROLINA UTCA KERESZTEZŐDÉSE

A Felső utca – Karolina utca (a régiek Tóni csapás néven ismerik) környékén az elmúlt években megnövekedett a forgalom és igen nehézkes lett az áthaladás. Ha a csomópontban több autó és gyalogos találkozik és el kell dönteni, kinek van elsőbbsége, nehezíti a helyzetet a Soós Pékség irányába haladó kis „szervizút”. Itt található ezen kívül a Zeneiskola egyik épülete, amely előtt természetesen a szülők és tanárok parkolni próbálnak. Nemrég itt, a környéken kezdte meg működését a Járásbíróság is. Továbbá itt találhatók az új háziorvosi rendelők és az új gyógyszertár is.

Tehát mind gyalogos, mind autós forgalom van bőven, nem is beszélve a parkolási igényről! Kiemelném az összes közül a gyalogos közlekedést, amely itt gyakorlatilag erősen balesetveszélyes.

Ezért tettem javaslatot arra, hogy az egész csomópontot, illetve a környezetét építse át az önkormányzat. Jó hír, hogy ez a javaslat meghallgatásra került és a tervek elkészültek, az engedélyek megvannak. Sőt, egy pályázat keretében sikerült megszerezni rá a megépítéshez szükséges pénzt is! Nemrég lezárult a közbeszerzés, így heteken belül indulhat az építési munka.

A beruházás keretében a csomópont átalakul. Csökkenteni kell majd az autók sebességét a Felső utcában. Gyalogos átkelőhelyet és új parkolóhelyeket alakítanak ki.

Bízom benne, hogy a munkálatok befejeztével, pár hónapon belül mind az Alsó utca irányából, mind az Ercsi út irányából érkezők, mind a Felső utcán haladók gyalogosan is, autóval is biztonságosabban át tudnak majd kelni ezen a csomóponton. A város épül, hogy otthonosabb és biztonságosabb legyen mindannyiunknak!

 

Simó Károly

2. választókerület