Google+
Főoldal / Rovatok / Ez + az / Átadták a GSI mezőgazdasági gépgyártó üzemét Biatorbágyon

Átadták a GSI mezőgazdasági gépgyártó üzemét Biatorbágyon

Átadták kedden (2014.06.26.) az amerikai AGCO tagvállalata, a GSI gabonatároló és anyagmozgató rendszerek gyártására specializálódott gyárát a Pest megyei Biatorbágyon. A 670 millió forintos beruházással a tervek szerint 125 munkahelyet hoznak létre.

Thomas F. Welke, az AGCO-GSI alelnöke Magyarországot kiváló helyszínnek nevezte, ahol “kis befektetéssel egy erős jövő érdekében dolgoznak”.

Megjegyezte, hogy Magyarország az európai piac középpontjában helyezkedik el és közel van azokhoz a piacokhoz, amelyeket szeretnénk megcélozni.

Jason Colwell, a GSI Hungary Kft. ügyvezetője kiemelte: első európai gyárukban magas minőségű termékeket állítanak majd elő. A célpiacok között említette Magyarország mellett Csehországot, Szlovákiát, Romániát, Ukrajnát, Bulgáriát és Oroszországot.

Lippai-Nagy Írisz az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ügyvezető igazgatója szerint az AGCO magyarországi letelepedése erős üzenet minden amerikai befektetőnek, hogy érdemes Magyarországon befektetni.

A rendezvényen kiosztott sajtóanyag szerint az AGCO 2011-től van jelen Magyarországon a svájci regionális központ támogató irodájával. A GSI tagvállalat 2013 októberében kezdte meg működését Magyarországon.

A cégcsoport első európai gyára az EAME (Európa, Afrika, Közel-Kelet) régióra koncentrál és a mezőgazdasági szektor – ezen belül a gabona, baromfi és sertés ágazat – növekedése hívta életre. További fontos tényező volt a szakképzett munkaerő jelenléte és a helyi beszerzési lehetőségek.

A nyolcezer négyzetméteres csarnok gyártási területén 12 hegesztő állomás, lézervágó- és hajlító, vízvágó, szögvas-, valamint lemez- és rúdanyag megmunkáláshoz használt berendezések kaptak helyet. A gabona anyagmozgató rendszerek gyártása mellett az épület raktárként és elosztó központként is funkcionál mind a teljes gabona, mind a baromfi- és sertéstenyésztést kiszolgáló üzletágnak.

A további, kétezer négyzetméteres irodaépülettel együtt a GSI Hungary Kft. tervei szerint 125 munkahely létesül, a kiszolgáló egységek mellett tervező és mérnök csapatra, logisztikai és beszerzési, minőségbiztosítási, valamint CNC és hegesztő szakmunkásokra is szükség lesz. A munkavállalók száma az első két év teljesítménye alapján jelentősen növekedhet.

Jelenleg a vállalat közvetlen anyagbeszállítói között 76 százalék (13 cég) a magyar beszállítók aránya.

Forrás: MTI

Érd, 2014.06.30.

Az előkép forrása: flickr