Google+
Főoldal / Rovatok / Ez + az / Amikor nem a vandálok, hanem az utazóközönség rongál

Amikor nem a vandálok, hanem az utazóközönség rongál

A Tárnokhír Online hírei… Vandálok megrongálták a vasútállomásnál a biztonsági kerítést. Így kezdődhetne ez a hír, ha igaz lenne, de így nem az. Nem a vandálok, hanem a tisztelt utazóközönség rongálta meg a kerítést. A zajvédő falakról leszedték a baleset esetén biztonságos KIJUTÁST biztosító ajtókat, a másik oldalon pedig szétdúlták a drótkerítést.

Centizünk az életünk árán is

Ottjártakor a polgármester megkérdezett egy a síneken mászkáló fiatal párt, miért nem az úton mennek. A válasz az, így hamarabb elérik a vonatot, vigyázni tudnak magukra, így nem lesz bajuk akkor se, ha majd mellettük százhatvannal robog el egy szerelvény. Egyszerűen kényelmesebb, hogy később indulhatnak otthonról és ráadásul nem kell lépcsőt mászni sem.

Lemértük, hogy egy idős ember sétatempójában 2 perc 10 másodpercbe telik a lyuktól az úton, az aluljárón és a lépcsőn elérni a vonat elejét, a végéhez 4 perc 6 másodperc kellett, vagyis ennyivel több időt kellene szánniuk az utazóknak arra, hogy biztonságosan (ráadásul szabályosan) érjék el a vonatot. A lépcsőzés sem lehet akadály, mert a lift pedig mindkét peronnál működött.

Forrás: www.tarnokhir.hu

Érd, 2014.07.01.