Google+
Főoldal / érdi közügyeink / ALÁÍRTUK A KIVITELEZŐI SZERZŐDÉST – ÉPÜL A VELENCEI ÚT-ELÖLJÁRÓ UTCAI CSOMÓPONT

ALÁÍRTUK A KIVITELEZŐI SZERZŐDÉST – ÉPÜL A VELENCEI ÚT-ELÖLJÁRÓ UTCAI CSOMÓPONT

2018-ban az iskolakezdésre sikerült átadni a Szent István hidat és az odavezető felújított útszakaszokat. Ekkor sokan nem értették, miért nem készültek el a Velencei úton és a Kossuth Lajos utcán a hídhoz vezető csomópontok.

A híd kivitelezése a NIF Zrt. megrendelésére, részben uniós forrás felhasználásával készült, míg a csomópont esetében Érd Megyei Jogú város a megrendelő, részben szintén uniós források felhasználásával. A lényeges különbség az időbeliségben volt. Míg a híd projektjére már sok évvel ezelőtt áldását adta az uniós irányító hatóság, a csomópontok esetében csak 2018 januárjában érkezett meg a jóváhagyás. Ezért képtelenség volt a híd átadásának időpontjára a csomópontokat is megépíteni.

Először lámpa nélkül üzemelt a rendszer. Bár a KRESZ előírásai egyértelműek voltak, mégis számtalan kisebb-nagyobb baleset történt. Az Érdi Rendőrkapitányság beszámolója alapján valamennyi incidens esetén egyértelműen és egyszerűen megállapítható volt, ki a vétkes, ki nem tartotta be a jogszabályok előírásait, ám a szenvedő feleket ez a legritkább esetben vigasztalta. Ezért kora tavasszal döntöttünk ideiglenes jelzőlámpák kihelyezéséről. Azóta nagyságrendileg könnyebben járhatók a csomópontok.

Most sor került a kivitelezői szerződés megkötésére a Velencei-Elöljáró csomópont megépítése tekintetében. A létesítendő csomópont természetesen minden vonatkozó szabványnak és előírásnak megfelel majd, és legkésőbb 2020 folyamán birtokba vehetik autósok, gyalogosok, kerékpárosok egyaránt. Érd tovább épül: a legutóbbi utcafórumon már a Szent László tér átépítését beszéltük át a környék lakóival, hiszen oda is készülnek a tervek, amely fázis után ott is sor kerülhet a kivitelezésre.

Érd épül, együtt építjük!

 

dr. Bács István

4. választókerület