Google+
Főoldal / érdi közügyeink / AKKOR LESZ TISZTA, HA TESZÜNK ÉRTE!

AKKOR LESZ TISZTA, HA TESZÜNK ÉRTE!

Mindenki tudja, hogy szívügyem környezetünk rendben tartása. Arról szeretnék beszámolni, ami az elmúlt években választókerületemben az egyik legnagyobb gondot jelentette és amit sikerült megoldanunk közösen az itt élőkkel!

A város bevezette a szelektív kukák rendszerét az egész városra kiterjedően. Elsőként a kertes családi házakban osztottunk ki két kukát mindenkinek. Az volt a mondás, hogy az érdi lakótelepen a tízemeleteseknél ezt nem lehet megoldani, mert túl bonyolult. Ezért itt a lakótelepen és környékén megmaradtak a szelektív gyűjtő szigetek. A cél az volt, hogy a lakótelepieknek legyen hol elhelyezni a szelektíven gyűjtött hulladékot.

Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a jó szándék kevés volt. Az Enikő utcai, az Erzsébet utcai és a Művelődési Ház melletti gyűjtőknél lévő terület minden hétvégén borzalmasan nézett ki a nem lakótelepiek által odahordott hulladéktól. És nem csak szelektívet vittek, hanem vegyesen mindent! Volt, hogy egy órával a takarítás után már megint minden tele volt szeméttel!

Mindent kipróbáltam! Ha kellett, saját autómmal mentem és takarítottam, és amit tudtam, magam elvittem. Telefonáltam Polgármester Úrnak és Pató Simon Úrnak, az ÉTH igazgatójának. Megkértük a Közterület Felügyeletet és a Polgárőröket, hogy álljunk lesben és kapjuk el az illegális szemetelőket. Mindezek ellenére hétvégékre sokszor 6-8 köbméter szemét is összegyűlt a szigeteken.

Így a lakótelepi házaknál is bevezették a szelektív hulladék kukában gyűjtését és rendszeres elszállítását. A korábbi szigeteket, amelyek illegális hulladék lerakóként működtek, felszámoltuk. Nem csak a lakótelepen, hanem a dr. Romics László SZTK-val szemben is a Felső utcában! A visszajelzések alapján jól működik a rendszer! Köszönöm a közös képviselők partnerségét és az itt lakók megértését!

Ha együtt teszünk érte, akkor környezetünk tisztább lesz, megóvjuk gyermekeink és unokáink számára is!

 

Antunovits Antal

1. választókerület