Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / A TÖBBSÉG SZERINT ÉRD FEJLŐDIK

A TÖBBSÉG SZERINT ÉRD FEJLŐDIK

Az érdi választók többsége, azaz több mint 50 százaléka a jelenlegi polgármesterre, T. Mészáros Andrásra szavazna egy most vasárnapi önkormányzati választáson.

Információnk szerint ez az egyik legfontosabb megállapítása annak a reprezentatív, 1000 fő megkérdezésével készült felmérésnek, amelyet a Nézőpont Intézet készített a közelmúltban Érden. A felmérés arról is tanúskodik, hogy az ellenzékkel szimpatizálók többsége is a jelenlegi polgármester újraválasztására számít.

A birtokunkba jutott kutatás foglalkozott a városban élők elégedettségével, vagyis azzal, hogy az érdiek hogyan értékelik  a városban zajló folyamatokat. A számok arról tanúskodnak, hogy az érdiek kétharmada (67 százalék) szerint jó irányba mennek a dolgok Érden, ami közel 15 százalékos javulást jelent egy tavaly készült felméréshez képest.

Ez pedig alapjaiban határozza meg a választással kapcsolatos várakozásokat is, ugyanis még az ellenzéki szimpatizánsok túlnyomó többsége (71 százaléka) is úgy véli, hogy ismét a jelenlegi polgármester nyerhet 2019-ben.

Azt, hogy a várospolitika nem azonos a pártpolitikával, mi  sem jellemzi jobban, mint hogy  az amúgy az ellenzékkel szimpatizálók ötöde (20 százaléka) is a regnáló polgármester újraválasztását támogatja, sőt a polgármester mellett, illetve ellene kiálló rejtőzködő szavazók aránya sem túlzottan tér el egymástól (29, illetve 39 százalék), vagyis a szavazatukat egyelőre titokban tartók között is van tartaléka a jelenlegi városvezetésnek.

 

A felmérés  kimutatta azt is, hogy kétszer annyian szeretnék  T. Mészáros Andrást a jövőben is fontos pozícióban látni, mint amennyien a legnépszerűbb érdi ellenzéki politikust.

A lokális feladatokról és problémákról nem változott az érdiek véleménye: a legtöbben továbbra is az utak állapotát tartják az elődleges megoldandó feladatnak, de míg tavaly a megkérdezettek közel kétharmada említette ezt az első helyen, most a válaszolók fele (51 százalék).

Végül a részvételről: a kutatás szerint egy most vasárnapi önkormányzati választáson a választók 40 százaléka venne részt, ami megegyezik az öt évvel ezelőtti választáson való részvétellel.

 

(somogyi)